Субота, 15. новембар 2014.

Председница Народне скупштине сазвала Осму седницу Другог редовног заседања Народне скупштине у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Oсму седницу Другог редовног заседања за уторак, 18. новембра са почетком у 10 часова, на којој ће бити 12 тачака дневног реда.


Пред посланицима ће бити Предлог закона о заштити узбуњивача и Предлог одлуке о избору јавних тужилаца за апелациона јавна тужилаштва, које је поднела Влада Србије.

На седници ће се разматрати предлози одлука о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију и Предлог одлуке о избору председника судова, које је поднео Високи савет судства, као и Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Босне и Херцеговине о изручењу, који је поднела Влада.

Народна скупштина ће разматрати и Предлог закона о заштити и одрживом коришћењу рибљег фонда, Предлог закона о финансирању и обезбеђењу финансирања пољопривредне производње, Предлог закона о потврђивању Протокола о заштити од поплава уз Оквирни споразум о сливу реке Саве, Предлог закона о потврђивању Другог амандмана на Уговор о сарадњи између Владе Србије и Европске организације за експлоатацију метеоролошких сателита (EUMETSAT), које је поднела Влада.

На дневном реду биће и Предлог закона о запошљавању странаца и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Руске Федерације о статусу српских војних меморијала на територији Руске Федерације и руских војних меморијала на територији Србије, које је такође поднела Влада Србије.

Седница ће се одржати у Великој сали Дома Народне скупштине Републике Србије у Београду, Трг Николе Пашића број 13.