11.новембар 2014. Председница Народне скупштине у посети Великој Британији

11.новембар 2014. Председница Народне скупштине у посети Великој Британији

Среда, 12. новембар 2014.

Председница Народне скупштине са Соузом и Лидингтоном о евроинтеграцијама

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се, током посете Великој Британији, са председницом Дома лордова баронесом Франсис Д'Соузом и са министром за европска питања Дејвидом Лидингтоном, са којима је разговарала о евроинтеграцијама и реформама у Србији.


Гојковић је баронесу Соузу упознала са интензивним законодавним активностима које Народна скупштина предузима у оквиру реформског процеса, који се одвија у Србији и усклађивања законодавства са ЕУ.

„Сматрамо да ће закони које доносимо привући стране инвестиције и обезбедити привредни раст“, рекла је Гојковић и истакла да се залаже за јачање парламентарне сарадње са Великом Британијом.

Гојковић је, током састанка са министром за европска питања, представљајући мере које Влада и Скупштина Србије предузимају, истакла да је Србија посвећена реформама и европским интеграцијама.

Гојковић и Лидингтон сложили су се да је Србија остварила значајан напредак на путу евроинтеграција, а председница Скупштине је нагласила да јасни сигнали подршке европских партнера имају велики значај за српско друштво.

Гојковић је указала да је циљ Србије да до краја 2018. године заврши са свим реформама неопходним да буде члан Европске уније, након чега ће на ЕУ бити одлука о чланству.

Делегација Народне скупштине, у којој су и потпредседници парламента Верољуб Арсић и Владимир Маринковић и генерални секретар Народне скупштине Јана Љубичић, посетила је и Националну ревизорску институцију, као и Вестминстерску фондацију за демократију (WФД), која је и организовала посету у оквиру свог пројекта јачања улоге парламената на Западном Балкану.

Након Лондона, скупштинска делегација ће посету Великој Британији наставити у Единбургу, посетом Парламенту Шкотске.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4