Петак, 26. септембар 2014.

Председница Народне скупштине сазвала Прву седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је прву седницу редовног заседања Скупштине Републике Србије за среду, 1. октобра у 10 часова, са 11 тачака дневног реда.


На дневном реду прве редовне седнице биће Предлог закона о изменама Закона о јавној својини и Предлог закона о измени Закона о пореском поступку и пореској администрацији, које је поднела Влада Србије.

Међу предложеним тачкама, које је Влада Србије упутила су и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Други Пројекат развоја здравства Србије) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Молдавије о сарадњи и узајамној помоћи у царинским питањима, Предлог закона о извозу и увозу наоружања и војне опреме, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Демократске Народне Републике Алжир о узајамној размени и заштити тајних података у области одбране.

На дневном реду су и Предлог закона о потврђивању Конвенције Међународне организације рада број 94 о радним клаузулама јавних уговора, Предлог закона о потврђивању Протокола уз Споразум о стабилизацији и придруживању између Републике Србије, са једне стране и Европских заједница и њихових држава чланица, са друге стране, којим се узима у обзир приступање Републике Хрватске Европској унији, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о ветеринарској сарадњи.

На првој редовној седници разматраће се и Предлог одлуке о допуни Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Демократска странка.

Седница ће бити одржана у Великој сали Дома Народне скупштине у Београду, Трг Николе Пашића број 13.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31