28. април 2014. Сусрет председнице Народне скупштине Маја Гојковић са високом представницом Европске Уније Кетрин Ештон

28. април 2014. Сусрет председнице Народне скупштине Маја Гојковић са високом представницом Европске Уније Кетрин Ештон

Понедељак, 28. април 2014.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић састала се са високом представницом Европске Уније Кетрин Ештон

Председница Народне скупштине Маја Гојковић нагласила је значај тренутка у којем је висока представница Европске уније, Кетрин Ештон, дошла у посету Србији, одмах након конституисања Народне скупштине и избора председника Владе Републике Србије и његовог кабинета.


Посету је оценила као подршку и значајан подстрек Србији на путу евроинтеграција. Председница Парламента је истакла да је очигледно да је Србија својим избором парламентараца успоставила консензус око европских интеграција,као приоритета спољне политике Србије, будући да у Папламенту нема ни једне политичке опције која сматра да пут Србије није пут чланства у Европској унији. Председница Народне скупштине се захвалила њеној екселенцији Кетрин Ештон на конкретном учешћу и залагању поводом процеса евроинтеграција и питања Косова и Метохије. Председница Народне скупштине такође је нагласила да усвајање европских норми не представља само инструмент у процесиме евроинтеграција, већ и независну вредност унапређења животног стандарда у Србији.
Висока представнице ЕУ Кетрин Ештон се захвалила на дочеку и истакла да јој је велика част и задовољство што је у посети Србији у тренутку када је формирана нова Влада. Она је истакла да зна колики је значај Скупштине у изазовима који следе и да ће се, с обзиром на уложени напор у изради Стратегије за придруживање Европској унији, радовати напретку Србије. Она је истакла да јој је била привилегија да ради са политичарима из Србије на дијалогу између Београд и Приштине и председници Народне скупштине и Влади пренела најбоље жеље свих 28 земаља чланица Европске уније.
Председница Народне скупштине Маја Гојковић истакла је значај улоге Праламента на путу који је пред Србијом: „Наша улога је законодавна и ми смо спремни да будемо дан и ноћ у парламенту, како би и административно и политички и на сваки други начин усагласили легислативу Србије, са легислативом Европске Уније“. Председница Маја Гојковић је указала на значај који Народна скупштина придаје јавности у раду изразила задовољство високом оценом Србије у Резолуцији Европског Парламента. Такоће је подвукла значај парламентарне дипломатије за коју је одала признање претходном председнику Народне скупштине, др Небојши Стефановићу, и додала да се нада наставку интензивне сарадњи са Европским парламентом, са чим се сагласила и висока представница Европске уније.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1