Петак, 27. јануар 2012.

Председница Народне скупштине на Светосавској академији у Скопљу

„Образовање младих је прворазредни интерес и кључни услов за напредак Србије, јер само образована Србија може имати место у модерној Европи“ рекла је Славица Ђукић Дејановић на Светосавској академији у Скопљу.


Циљ је Србије да нам школа буде узорна, да има образовано становништво, омладину и студенте који ће своје знање ставити у функцију развоја своје земље", навела је председница Народне скупштине Републике Србије истичући да је матерњи језик најважније ткиво које повезује Србе у Македонији са својом матицом. Визија европске Србије је визија савремене, слободне, социјално праведне и безбедне државе, рекла је Ђукић Дејановић на прослави Светог Саве – државног празника српске заједнице у Македонији. Прослави у згради Македонске опере и Балета у Скопљу присуствовали су и председник Македоније Ђорђе Иванов и Републике Српске Милорад Додик.

Председница Народне скупштине Републике Србије Славица Ђукић Дејановић претходно је разговарала са председником Републике Македоније Ђорђем Ивановим и председником Собрања Трајком Вељаноским.

Дејановићева и Иванов сложили су се да у наредном периоду акцент у односима Србије и Македоније треба да буде на инфраструктурном повезивању, посебно у сфери путева и енергетике, што би требало да омогући и бољу економску сарадњу. Оцењено је да је региону потребна европска перспектива и изражено уверење да ће све државе региона ове године остварити напредак у својим интеграционим процесима.

Председница Народне скупштине Славица Ђукић Дејановић разговарала је и са председником Собрања Трајком Вељаноским о даљим облицима парламентарне сарадње.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2