27.11.2011. Председница Народне скупштине проф.др Славица Ђукић-Дејановић уручује орден Мичитакију Сузукију

27.11.2011. Председница Народне скупштине проф.др Славица Ђукић-Дејановић уручује орден Мичитакију Сузукију

Недеља, 27. новембар 2011.

Председница Народне скупштине уручила ордење К. Јонеди и М. Сузукију

Председница Народне скупштине Републике Србије проф.др Славица Ђукић Дејановић, као специјални изасланик председника Републике Србије Бориса Тадића, на свечаном пријему у амбасади Србије у Токију, уручила је Орден српске заставе трећег степена, за заслуге у развијању и учвршивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и Јапана, Кензу Јонеди и Мичитакију Сузукију.


„Ваш допринос развоју свеукупних односа Србије и Јапана је пример неисцрпних идеја и облика сарадње који, не само да зближавају државе и народе, већ отварају процесе стварања услова за стицање искреног пријатељства“ рекла је председница Народне скупштине. „Области сарадње у којима сте ви несебично уложили много труда и енергије, кроз дугогодишње активно промовисање политичких, привредних и културних интереса Србије, као и кроз познавање и поштовање српске традиције, културе и српског језика, показују колико има разноврсних могућности за развој веома садржајних и блиских односа две земље и народа“, рекла је Ђукић Дејановић приликом уручивања ордења Јонеди и Сузукију.

Кензо Јонеда је иницијатор и релизатор формирања Парламентарне лиге пријатељства Јапан-Србија у Горњем и Доњем дому парламента. Заслужан је и за оснивање Друштва пријатељства Јапан-Србија, које је окупило угледне људе из свих сектора јапанског јавног живота. Дугогодишњи је активни промотер политичких, привредних и културних интереса Србије.

Мичитаки Сузуки је професор на Универзитету Окајама, залужан за развој студија српског језика и школовање многих наших студената са Универзитета у Београду и Новом Саду. Велики је познавалац и поштовалац српске традиције и културе, помагао је рестаурацију српских цркава и манастира.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2