13. септембар 2011. Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић примила министра спољних послова Републике Македоније Николу Попоског

13. септембар 2011. Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић примила министра спољних послова Републике Македоније Николу Попоског

Уторак, 13. септембар 2011.

Председница Народне скупштине примила министра спољних послова Републике Македоније

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић Дејановић примила је министра спољних послова Републике Македоније Николу Попоског, који борави у посети нашој земљи.


Министар Попоски је изразио задовољство што има прилике да поздрави председницу Народне скупштине Републике Србије, уз нагласак да је упознат са парламентарном сарадњом Србије и Македоније, која је добра.

Председница Народне скупштине Славица Ђукић Дејановић је, поред осталог, нагласила значај добре сарадње између Србије и Македоније, посебно парламената, који могу допринети унапређењу билатералне сарадње две земље.

Председница Народне скупштине је, подсећајући на разговор са председником парламента Македоније, приликом њене посете Скопљу, нагласила да је веома важно да положај српске мањине у Македонији буде још више унапређен. При томе је посебно истакла да је неопходно да се македонске власти ангажују, што је обећано приликом њене посете Скопљу, да се у потпуности заштите културна добра Срба у Македонији. Министар Попоски је обавестио да, у вези са тим, већ постоји договор унутар Владе Македоније и да се предузимају одређени кораци у том правцу.

Ђукић Дејановић је нагласила да, и Србија и Македонија као секуларне државе, треба да нерешена питања односа цркава препусти њима самима.

Обострано је констатовано да је неопходно што пре унапредити већ постојећу парламентарну сарадњу  две земље.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1