8. септембар 2011. Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић у разговору са министром иностраних послова Грчке Ставросом Ламбринидисом

8. септембар 2011. Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић у разговору са министром иностраних послова Грчке Ставросом Ламбринидисом

Четвртак, 8. септембар 2011.

Председница Народне скупштине примила министра иностраних послова Грчке

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић Дејановић примила је министра иностраних послова Грчке Ставроса Ламбринидиса, који борави у званичној посети нашој земљи.


Ламбринидис је пренео подршку своје земље евроинтеграцијама Србије, као и да ће Грчка учинити све да Србија у децембру добије статус кандидата за чланство у ЕУ. Шеф грчке дипломатије је упутио честитке Србији на свему што је урадила на пољу евроинтеграција.

Грчка подржава процес дијалога Београда и Приштине и поздравља све остварене резултате у том процесу, рекао је Ставрос Ламбринидис и нагласио да Грчка неће одступити од свог принципијелног става о поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Председница Народне скупштине Републике Србије Славица Ђукић Дејановић нагласила је да је парламент интензивно радио на хармонизацији нашег законодавства са европским. Она је навела да ће до краја месеца бити изгласани сви предложени закони са европске агенде.

Председница Народне скупштине је захвалила на принципијелној подршци Владе и народа Грчке суверенитету и територијалном интегритету Србије, што je и одраз изузетно високог степена пријатељства два народа.

Ђукић Дејановић је замолила министра спољних послова Ставроса Ламбринидиса да пренесе обновљени позив председнику парламента Грчке да буде гост Народне скупштине Републике Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1