Петак, 21. јул 2006.

Новоизабрани носиоци правосудних функција положили заклетву

Три судије и девет заменика јавних тужилаца, изабраних на Четвртом ванредном заседању Народне скупштине Републике Србије у 2006. години, положили су данас заклетву пред председником Народне скупштине Предрагом Марковићем.Три судије и девет заменика јавних тужилаца, изабраних на Четвртом ванредном заседању Народне скупштине Републике Србије у 2006. години, положили су данас заклетву пред председником Народне скупштине Предрагом Марковићем.

Полагању заклетве су присуствовали министар правде Зоран Стојковић, председник Врховног суда Србије Вида Петровић-Шкеро и републички јавни тужилац Слободан Јанковић.

Честитајући новоизабраним судијама и заменицима јавних тужилаца, председник Марковић је подсетио да је усвојен велики број закона, који се морају спроводити са много знања, а истовремено великом пажњом и разумевањем према свима које ови закони треба да заштите. Уз искрене жеље за успешан рад, Предраг Марковић је изразио уверење да ће се у примени закона обезбедити стабилност, високи стандарди, али и солидарност и самопоштовање у професији.

Успех у раду новим носиоцима правосудних функција пожелео је и министар правде Зоран Стојковић, рекавши да преузимају тежак посао у часној и поштеној професији.