21. фебруар 2020. Учесници састанка

21. фебруар 2020. Учесници састанка

Петак, 21. фебруар 2020.

Потпредседник Арсић разговарао са председником Рачуноводствене коморе Руске Федерације

Потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић састао се, у Дому Народне скупштине, са председником Рачуноводствене коморе Руске Федерације Алексејем Кудрином.


Арсић је нагласио да Народна скупштина и Државна ревизорска институције Републике Србије остварују изузетну сарадњу уз неговање независности тог тела, те изразио наду да ће ревизорске институције две земље у будућности остварити квалитетну и плодоносну сарадњу.

Арсић је истакао традиционално пријатељске односе Србије и Руске Федерације на свим нивоима, који се између осталог огледају и кроз рад Комисије за сарадњу Народе скупштине и Руске Думе, која је до сада одржала пет седница са веома значајним тачкама дневног реда. У том светлу, поздравио је иницијативу за формирање Института очување заједничког сећања.

Председник Рачуноводствене коморе Руске Федерације Алексеј Кудрин упознао је потпредседника Арсића са делокругом и моделима рада Рачуноводствене коморе и представио планове деловања који би требало да обезбеде још већу транспарентност у раду тог тела. Он је истакао значај сталног унапређења сарадње Русије и Србије на свим нивоима и додао да ће томе допринети и ратификација Споразума о слободној трговини између Републике Србије и Евроазијске економске уније, а потпредседник Арсић је нагласио да ће ратификација тог споразума потврдити да је Србија слободна земља која жели да сарађује са Руском Федерацијом на економском плану, онако какви су иначе односи две земље.

Састанку је присуствовао и председник Државне ревизорске институције др Душко Пејовић који је истакао да је та институција спремна да прихвати и ради заједничке ревизије са Рачуноводственом комором Руске Федерације.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
субота, 30. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја