29. јун 2021. Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић у разговору са предузетницама

29. јун 2021. Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић у разговору са предузетницама

Уторак, 29. јун 2021.

Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић разговарао са делегацијом Секције за женско предузетништво Привредне Коморе Србије

Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић разговарао је данас у Народној скупштини са делегацијом Секције за женско предузетништво Привредне коморе Србије, о могућностима за даље унапређење законодавног оквира, како би се додатно подстакло и развило женско предузетништво у Србији.


Потпредседник Кркобабић истакао је да је у овом, Дванаестом сазиву Народне скупштине, од његовог конституисања, 30. августа 2020. године, усвојено 126 предлога закона, од којих се значајан број тиче управо области економије и побољшања услова за привређивање. Он је истакао да Народна скупштина уважава предузетнике и предузетнице у Србији, и да су разговори са њима од изузетног значаја за квалитетан рад народних посланика.

Директорка Сектора предузетништва, унутар којег делује Секција женског предузетништва Бранислава Симанић, навела је да овај Сектор Привредне коморе интензивно ради на унапређивању предузетништва у Србији, са посебним акцентом на женско предузетништво.

Циљ рада ове Секције је умрежавање жена и промоција примера добре праксе женског предузетништва, навела је она. Унутар Секције организују се конференције, састанци и бесплатне едукације, како би се унапредила знања и вештине предузетница, и како би оне биле конкуренте на тржишту, указала је Симанић.

Саговорници су се током састанка сложили да је недостатак финансијских средстава главна препрека за отпочињање сопственог посла и даљег унапређивања пословања жена, али је Бранислава Симанић истакла и да, ипак, све чешће, жене не улазе из нужде у предузетништво, већ зато што поседују добру идеју и бизнис план.

На састанку је било речи и о важним законским решењима о којима ће Народна скупштина разматрати у наредном периоду, као што су закони о предузетништву и стечају предузетника, који ће значајно олакшати рад предузетника, а нарочито жена предузетница.

Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић посебно је нагласио важност доношења Закона о социјалном предузетништву, који ће представљати цивилизацијски искорак, када је у питању предузетништво у Србији.

Састанку је присуствовао и народни посланик Хаџи Милорад Стошић.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2