14. мај 2021. Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић са  делегацијом Скупштине града Бијељине

14. мај 2021. Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић са делегацијом Скупштине града Бијељине

Петак, 14. мај 2021.

Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић разговарао са делегацијом Скупштине града Бијељине

Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић одржао је данас састанак са делегацијом Скупштине града Бијељине, на ком су разменили искуства о власти на локалном и републичком нивоу.


Кркобабић је пожелео добродошлицу делегацији и упознао их са радом редовног заседања Народне скупштине. Навео је да је од почетка XII сазива Скупштина усвојила 98 законских предлога, те да пандемија није успорила рад извршне и законодавне власти. Додао је да је Народна скупштина показала да је центар дијалога и да је отворена са све који у дијалогу желе да учествују. Посебну захвалност изразио је посланику Скупштине Аутономне Покрајине Војводине Александру Ђурђеву, који је имао важну улогу у сусрету потпредседника и делегације Бијељине.

Миленко Митровић, потпредседник Скупштине града Бијељине, навео је да су локални избори у Бијељини били неизвесни, и да је странка из које Митровић долази – Покрет за Бијељину, основана 2018. године, од стране младих и амбициозних људи у Бијељини, освојила једно одборничко место на изборима 2020. године, те да странка припада делу актуелне већине у овом граду. Митровић је навео да је по четврти пут изабран за одборника Скупштине града и додао да је амбиција Покрета да се кандидују и на републичким изборима. Потпредседник Скупштине града Бијељине искористио је прилику да укаже на значајну помоћ коју је упутила Република Србија, на челу са председником Александром Вучићем, и пројекту изградње аутопута, који ће остварити простор за будуће инвестиције у Републици Српској. Тим пројектом учврстиће се већ утемељене везе Републике Српске и Републике Србије.

Делегацију је поздравио и народни посланик Драган М. Марковић, који је честитао на успеху Покрету за Бијељину и рекао да је најбољи начин за брисање територијалних граница улагање и инвестирање у заједничке пројекте.

Саговорници су разговарали и о високом степену заједништва, заједничком просперитету и интересима Републике Србије и Републике Српске.

За крај састанака, Митровић је позвао потпредседника Народне скупштине да посети Бијељину и Републику Српску, како би наставили да унапређују сарадњу, а потпредседник Скупштине истакао је да би овакви сусрети требало да постану стална пракса, како би заједнички интереси постали видљивији.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31