22. фебруар 2020. Потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић и председник Грчко-српске парламентарне групе пријатељства Христос Букорос

22. фебруар 2020. Потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић и председник Грчко-српске парламентарне групе пријатељства Христос Букорос

Субота, 22. фебруар 2020.

Потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић разговарао са председником Грчко-српске парламентарне групе пријатељства

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Верољуб Арсић састао се данас, у Дому Народне скупштине, са председником Грчко-српске парламентарне групе пријатељства Христосом Букоросом.


Арсић је истакао да се у последњих неколико година интензивирала сарадња Србије и Грчке на свим нивоима, подсетивши на посете председника Србије Александра Вучића и председнице Владе Ане Брнабић Грчкој током претходне године. Он је објаснио да постоји простор за јачање односа двеју земаља, а као области које могу значајно допринети унапређењу сарадње навео је туризам и културу.

Потпредседник је напоменуо да је на његову иницијативу започела са радом Комисија за сарадњу два парламента и нагласио да је Посланичка група пријатељства са Грчком једна од најбројнијих у Народној скупштини, што све говори о великој заинтересованости посланика за развој пријатељских односа и унапређење парламентарне сарадње са овом земљом.

Арсић је изразио велику захвалност на константној подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље, појаснивши да Србија изузетно цени став Грчке по питању тзв. самопрокламоване државе Косово.

Председник Грчко-српске парламентарне групе пријатељства Христос Букорос рекао је да две земље имају посебну, братску везу, која датира вековима уназад, поручивши да ће интензивно радити на томе да унапреди дипломатске односе са Србијом и подигне их на још виши ниво.

Букорос је указао да се отварају могућности за сарадњу два парламента, изразиши наду да ће што пре доћи до посете чланова ПГП са Грчком њиховој земљи. Он је истакао да Грчка остаје при свом ставу да никада неће признати независност српске јужне покрајине, те додао да Република Србија има њихову активну подршку за чланство у Европској унији.

На крају састанка, саговорници су оценили да парламентарна дипломатија може да да велики допринос развоју односа двеју земаља на свим нивоима.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 2. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја