Народни посланик

ВЛАДИМИР проф. др МАРИНКОВИЋ

Изборна листа

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ

Посланичка група

Посланичка група Социјалдемократска партија Србије

Политичка странка

Социјалдемократска партија Србије (СДПС)

Датум потврђивања посланичког мандата

03.06.2016.

Година рођења

1976.

Занимање

професор универзитета

Функција у Народној скупштини Републике Србије

  • Потпредседник Народне скупштине

Чланство у одборима

Чланство у осталим радним телима и делегацијама

  • Пододбор за разматрање извештаја о обављеним ревизијама Државне ревизорске институције (председник)

Чланство у групама пријатељства

Место пребивалишта

Београд, Вождовац


Биографија

Владимир Маринковић је доктор економских наука, има звање научног сарадника на Институту за економику пољопривреде, ванредни је професор Универзитета „Џон Незбит“ и ванредни је професор Независног универзитета у Бања Луци.
Аутор је једног универзитетског уџбеника, две монографије и више од 80 научних и стручних радова у релевантним домаћим и страним часописима из области економије, менаџмента и предузетништва.
Добитник је више награда и престижног признања – Плакете за допринос синдикализму у Европи коју му је доделила Европска полицијска унија, награде – Man of the Year (Човек године) за политичку идеју која му је додељена од стране часописа The Man, НАЛЕД-ове „Стреле“ за допринос побољшању пословног амбијента у Републици Србији и ордена Сувереног војног Малтешког реда којим га је одликовао Велики мајстор Фра Метју Фестинг.
Председник је Надзорног одбора Друштва економиста Београда и члан Међународне асоцијације за индустријске и радне односе (ILERA) из Женеве.
Потпредседник је Привредне коморе зелене Србије и члан Управног одбора Регионалне мреже парламентарних одбора за финансије, економију и европске интеграције земаља Западног Балкана.
Био је Генерални секретар Удружења индустријалаца и предузетника Србије и Црне Горе, заменик директора Института за развој малих и средњих предузећа.
Од маја 2012. године је народни посланик у Народној скупштини Републике Србије. Од 2014. до 2016. био је потпредседник Народне скупштине, члан Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, члан Одбора за права детета, заменик члана Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, председник Економског кокуса НСРС, председник Парламентарне групе за отворени парламент НСРС, председник Пододбора за разматрање извештаја Државне ревизорске институције, председник Парламентарне групе пријатељства са Сувереним војним Малтешким редом.
Члан је Председништва Социјалдемократске партије Србије и председник Одбора за економију Социјалдемократске партије Србије.
Говори енглески и немачки језик.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Будите у току