Председник

 • Понедељак, 3. децембар 2018.

  Гојковић на отварању изложбе „1914-1918“

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић отворила је изложбу „1914-1918“ ликовног уметника Немање Окиљевића и том приликом истакла да се кроз уметност овог младог аутора снажно осликава, боље од свих речи, страдање и узвишеност човека и читавог једног народа у првом светском рату.

 • Среда, 28. новембар 2018.

  Гојковић са министром спољних послова Либана

  Председница Народна скупштина Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са министром спољних послова и емиграције Либана Џибраном Басилом, а на састанку је истакнуто да су билатерални односи традиционално добри и пријатељски, као и да су две земље спремне да те односе унапређују и јачају у свим областима.

 • Уторак, 27. новембар 2018.

  Гојковић са министром унутрашњих послова Азербејџана

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са министром унутрашњих послова Азербејџана Рамилом Усубовим и истакла да је ова посета подстицај даљем развоју односа и нагласила значај сарадње у свим областима од заједничког интереса.

 • Недеља, 25. новембар 2018.

  Гојковић на отварању Музеја присаједињења

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић истакла је данас, на отварању Музеја присаједињења у Новом Саду, поводом обележавања 100 година од присаједињења Срема, Бачке, Баната и Барање Краљевини Србији, да смо и данас поносни на велику победу коју су извојевали наши преци и историјску одлуку о присаједињењу које су донели пре једног века.

 • Субота, 24. новембар 2018.

  Гојковић сазвала седницу за уторак, на дневном реду Предлог буџета за 2019. годину

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је седницу за уторак, 27. новембра, са почетком у 10 часова, а на дневном реду биће и Предлог закона o буџету Републике Србије за 2019. годину.

 • Субота, 24. новембар 2018.

  Гојковић поводом Међународног дана борбе против насиља над женама

  Изјава председнице Народне скупштине Републике Србије Маје Гојковић, поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама:

 • Петак, 23. новембар 2018.

  Гојковић на скупу Жене у парламентарном животу Војводине 1919-2018.

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић данас је у Новом Саду на скупу „Жене у парламентарном животу Војводине 1919-2018“, у организацији покрајинског омбудсмана, истакла да је изузетно значајно што се у оквиру важног јубилеја, као што је век од присаједињења Срема, Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији, посебна пажња даје женама, које су биле активне учеснице Велике народне скупштине, што је био први такав случај у Европи и велики демократски искорак за то доба.

 • Четвртак, 22. новембар 2018.

  Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

  Судије, које су први пут изабранe на судијску функцију, на трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, 9. новембра ове године, положиле су данас заклетву у Народној скупштини пред председницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић.

 • Уторак, 20. новембар 2018.

  Гојковић на обележавању 100 година ослобађања Кикинде у Првом светском рату

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић присуствовалa je вечерас свечаној академији у Кикинди, поводом ослобађања Кикинде у Првом светском рату и истакла да се српски народ показао несаломивим и непоколебљивим, верујући у чистоту и праведност својих циљева, као и да ће та борба за слободу заувек остати у нашем историјском памћењу.

 • Понедељак, 19. новембар 2018.

  Гојковић у Бања Луци, сусрет са Чубриловићем

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која присуствује данас у Бања Луци конститутивној седници Народне скупштине Републике Српске и инаугурацији председника и потпредседника Републике Српске, као и полагању свечане заклетве српског члана Председништва Босне и Херцеговине, састала се данас са председником Парламента Недељком Чубриловићем.

 • Уторак, 13. новембар 2018.

  Гојковић са председником Парламента Аустрије

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Националног савета Парламента Републике Аустрије Волфгангом Соботком и истакла да ова посета представља још једну потврду данашњих добрих односа две државе, као и да има још већи значај имајући у виду актуелно председавање Аустрије Савету ЕУ, што сведочи и о подршци процесу приступања Србије ЕУ.

 • Понедељак, 12. новембар 2018.

  Гојковић отворила изложбу „Крај великог рата 1917-1918“

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић отворила је вечерас у Историјском музеју изложбу „Крај великог рата 1917-1918“ и том приликом указала да се и овом изложбом одаје почаст храбрим прецима, који су својом муком, страдањем и коначно великом победом исписали најславније странице наше историје.

 • Уторак, 6. новембар 2018.

  Гојковић са министром спољних послова Уније Комора

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са министром иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора Суефом Мохамедом Ел-Аминијем и том приликом нагласила да ова посета, као прва званична после више деценија, има изузетан значај и да отвора могућности јачања сарадње на свим пољима.

 • Недеља, 28. октобар 2018.

  Гојковић расписала изборе за одборнике у четири локалне самоуправе

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић донела је данас одлуку о расписивању избора за одборнике скупштина општина Лучани, Кула, Кладово и Дољевац, за 16. децембар 2018. године, на основу Закона о локалним изборима и Закона о локалној самоуправи.

 • Субота, 27. октобар 2018.

  Гојковић честитала Штефанеку освајање сребра

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честитала је репрезентативцу Србије Давору Штефанеку освајање сребрне медаље на Светском првенству у Будимпешти.

 • Петак, 26. октобар 2018.

  Председница Народне скупштине сазвала Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Другог редовног заседања за уторак, 30. октобар 2018. године.

 • Уторак, 23. октобар 2018.

  Гојковић пред посланицима Државне думе Руске Федерације

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић обратила се посланицима Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације и том приликом истакла да су два народа увек била на истој страни историје, у борби за слободу, независност и очување националног идентитета, као и да данас можемо са поносом да истакнемо да су наши односи издржали испит времена, заједничких трагедија и победа.

 • Уторак, 23. октобар 2018.

  Гојковић и Володин о сарадњи Србије и Русије

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјечиславом Володином, а председници два парламента су истакли да су односи Србије и Русије пример истинитог пријатељства, узајамног поштовања, поверења и свестране сарадње.

 • Уторак, 23. октобар 2018.

  Гојковић и Володин отворили заседање Комисије за сарадњу два парламента

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и председник Државне думе Руске Федерације Вјечислав Володин отворили су данас у Москви Треће заседање Комисије за сарадњу два парламента.

 • Понедељак, 22. октобар 2018.

  Гојковић присуствовала откривању споменика борцима балкaнских и Првог светског рата

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић присуствовала је откривању споменика борцима погинулим у балканским и Првом светском рату у Горњој Трепчи код Чачка и том приликом нагласила да је наша историја тешка и страдалничка, али да су је стварали часни, поштени и храбри људи, као и да је на данашњим генерацијама да негују сећање на славне странице српске историје.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Будите у току