Председник

Гојковић о улози жена на Евроазијском женском форуму у Санкт Петербургу

Четвртак, 20. септембар 2018. |

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић обратила се данас на Другом евроазијском женском форуму „Жене за глобалну безбедност и одрживи развој“, у Санкт Петербургу, на коме учествују представници 110 држава, а који је отворио председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин.

 • Субота, 15. септембар 2018.

  Гојковић са потпредседником Индије

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са потпредседником Републике Индије и председником Горњег дома парламента Индије М. Венкајом Наидуом, а том приликом је оцењено да посета има историјски значај, јер је прва посета председника Горњег дома Парламента Индије и уједно прва посета високог званичника након више деценија.

 • Субота, 15. септембар 2018.

  Судије положиле заклетву у Народној скупштини

  Судије, које су први пут изабране на судијску функцију положиле су данас заклетву, у Народној скупштини, пред председницом парламента Мајом Гојковић.

 • Четвртак, 13. септембар 2018.

  Гојковић сазвала посебну седницу за суботу, 15. септембра

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Деветнаесту посебну седницу Народне скупштине Републике Србије за суботу, 15. септембра, на којој ће се обратити потпредседник Индије и председавајући Савета држава М. Венкаја Наиду.

 • Среда, 12. септембар 2018.

  Гојковић посетила Велико Трново

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, у оквиру званичне државне посете Бугарској, посетила је Велико Трново, где је разговарала са градоначелником Данијелом Пановим.

 • Уторак, 11. септембар 2018.

  Гојковић са председником Бугарске

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која борави у званичној државној посети Бугарској, састала се данас са председником Бугарске Руменом Радевим.

 • Уторак, 11. септембар 2018.

  Гојковић са председницом Парламента Бугарске

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић започела је данас званичну државну посету Бугарској састанком са председницом Народног собрања Републике Бугарске Цветом Карајанчев.

 • Среда, 5. септембар 2018.

  Гојковић се састала са Чубриловићем и Додиком, договорено формирање заједничке парламентарне комисије

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас у Бања Луци са председником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем, а заједнички је оцењено да је ова посета још једна потврда највишег степена блискости, братских односа и узајамне упућености Србије и Републике Српске.

 • Уторак, 21. август 2018.

  Гојковић честита Курбан бајрам

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честитала је свим грађанима Србије исламске вере Курбан бајрам.

 • Понедељак, 20. август 2018.

  Изјава председнице Народне скупштине поводом расписивања избора за Националне савете националних мањина

  "Национални савети националних мањина, којима су поверена јавна овлашћења да учествују у одлучивању или да самостално одлучују о појединим питањима из области културе, образовања, обавештавања и службене употребе језика и писама у циљу остваривања колективних права националних мањина на самоуправу у тим областима, нису замена за политичке странке, нити ће то икада бити. Народна скупштина Републике Србије је усвојила Закон о изменама и допунама Закона о националним саветима националних мањина, који је добио подршку како у Парламенту, тако и у самом процесу припреме од свих релевантних учесника.

 • Субота, 28. јул 2018.

  Гојковић честитала ватерполистима освајање злата

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честитала је ватерполистима Србије освајање златне медаље на Европском првенству.

 • Петак, 27. јул 2018.

  Гојковић отворила изложбу „Заједно побеђујемо“ у Дому Народне скупштине

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић отворила је изложбу „Заједно побеђујемо“ у знак прославе стогодишњице „Дана Србије“ у Сједињеним Државама 28. јула 1918. године и том приликом нагласила да је потребно да се подсетимо светлих страница заједничке историје, што представљају најбољи темељ за надоградњу наших односа, даље јачање поверења и бољег међусобног разумевања, тако неопходног за решавање сложених проблема према којима смо заједнички окренути.

 • Четвртак, 26. јул 2018.

  Гојковић са председником Државе Израел

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Државе Израел Рувеном Ривлином и том приликом истакла да две државе негују добре и пријатељске везе током 25 година, од када су поново успостављени дипломатски односи, као и да сарадња два народа, на коју смо веома поносни, сеже далеко у прошлост.

 • Среда, 25. јул 2018.

  Гојковић осудила поступак народне посланице

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић осуђује увреде народне посланице Српске радикалне странке Вјерице Радете, које је изнела поводом смрти Хатиџе Мехмедовић, председнице Удружења „Мајке Сребренице“.

 • Уторак, 24. јул 2018.

  Гојковић упутила телеграм саучешћа Грчкој

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић упутила је саучешће председнику Парламента Грчке Николаосу Вуцису, због губитка људских живота у пожару у близини Атине.

 • Понедељак, 23. јул 2018.

  Гојковић са председником Парламента Кипра

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Представничког дома Републике Кипар Деметрисом Силурисом, који борави у званичној посети Републици Србији.

 • Субота, 21. јул 2018.

  Гојковић на обележавању 300 година Пожаревачког мира

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић присуствовала је у Пожаревцу свечаном обележавању 300 година од потписивања Пожаревачког мира и том приликом нагласила да је Пожаревац, као место где су велике силе тог времена постигле мировни договор, постао део историје не само Србије и овог региона, већ и читаве Европе.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Петак, 21. септембар

Цео календар догађаја

Будите у току