Народна скупштина

 • Уторак, 18. фебруар 2020.

  145. седница Одбора за уставна питања и законодавство

  На седници одржаној, 18. фебруара, чланови Одбора размотрили су предложене законе дневног реда Двадесет петог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

 • Уторак, 18. фебруар 2020.

  39. седница Одбора за културу и информисање

  Одбор за културу и информисање је, на седници одржаној 18. фебруара, размотрио Предлог закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“, који је поднела Влада, у начелу.

 • Уторак, 18. фебруар 2020.

  106. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

  Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су, на седници од 18. фебруара, размотрили Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат акцелерације иновација и подстицања раста предузетништва у Републици Србији) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој и Предлог закона o потврђивању Споразума о зајму (Зајам за уговарање страног пројекта о изградњи) за Пројекат изградње топловода Обреновац – Нови Београд, између кинеске Еxport – Import банке, као зајмодавца и Републике Србије, коју заступа Влада Републике Србије поступајући преко Министарства финансија, као зајмопримца.

 • Уторак, 18. фебруар 2020.

  63. седница Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

  На седници Одбора, одржаној 18. фебруара размотрени су Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о узајамном признавању квалификованих услуга од поверења које се пружају у Републици Србији и Републици Северној Македонији, Предлог закона о потврђивању Споразума о слободној трговини између Републике Србије, с једне стране и Евроазијске економске уније и њених држава чланица, с друге стране и Предлог закона о потврђивању Додатног протокола 6 о трговини услугама Споразума о измени и приступању Споразуму о слободној трговини у Централној Европи, које је поднела Влада.

 • Субота, 15. фебруар 2020.

  Гојковић на церемонији у Орашцу: Српски народ никада неће одустати од своје слободе

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић положили су данас у Орашцу венце на споменик вожду Карађорђу у оквиру свечане церемоније обележавања Сретења - Дана државности Републике Србије.

 • Петак, 14. фебруар 2020.

  Гојковић сазвала нову седницу, на дневном реду и Предлог закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је, на захтев Владе, Двадесет пето ванредно заседање Народне скупштине за уторак, 18. фебруар, на којој ће народни посланици разматрати Предлог закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“, који је поднела Влада.

 • Петак, 14. фебруар 2020.

  Двадесет четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

  Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев 158 народних посланика, Двадесет четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву, за петак, 14. фебруар 2020. године, са почетком у 10.00 часова.

 • Петак, 14. фебруар 2020.

  Народни посланици Комленски и Торбица примили духовника и монахиње сестринства Света Лидија из Аспровалте

  Народни посланици Ђорђе Комленски и Бојан Торбица, примили су у Народној скупштини духовника сестринства Света Лидија из Аспровалте архимандрита Никанора и монахиње овог сестринства, који бораве у Србији.

 • Петак, 14. фебруар 2020.

  94. седница Одбора за спољне послове

  На седници одржаној 14. фебруара, чланови Одбора за спољне послове усвојили су једну иницијативу за посете, прихватили извештаје о реализованим посетама, констатовали реализоване парламентарне контакте на 141. Скупштини ИПУ и остале реализоване контакте, као и редовне активности сталних делегација.

 • Четвртак, 13. фебруар 2020.

  Гојковић у Братислави о регионалној сарадњи


  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић је на завршетку проширеног састанка председника парламената Славковске групе под називом „Проширење ЕУ: подршка процесу интеграције“ захвалила на могућности да Србија учетвује на овом скупу и истакла да је за нашу земљу значајно да државе као што су Словачка, Аустрија, Чешка и Хрватска, као председавјаућа Савету ЕУ, дају подршку проширењу ЕУ.

 • Четвртак, 13. фебруар 2020.

  Гојковић у Братислави: Процес проширења од пресудног значаја и за земље кандидате и за саму ЕУ у целини

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која учествује данас у Братислави на састанку председника парламената Славковске групе под називом „Проширење ЕУ: подршка процесу интеграције“ захвалила је на подршци коју процесу европских интеграција Западног Балкана пружају земље Славковског формата, које чине Словачка, Аустрија и Чешка Република.

 • Четвртак, 13. фебруар 2020.

  Председник ПГП са Кубом проф. др Љубиша Стојмировић разговарао са амбасадором Републике Кубе у Србији

  Председник Посланичке групе пријатељства са Кубом проф. др Љубиша Стојмировић састао се данас у Дому Народне скупштине са амбасадором Републике Кубе у Србији Њ.Е. Густавом Триста дел Тодом.

 • Четвртак, 13. фебруар 2020.

  Гојковић у Братислави на скупу председника парламената

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић учествоваће данас, 13. фебруара у Братислави на састанку председника парламената Славковске групе „Проширење ЕУ: подршка процесу интеграције“.

 • Среда, 12. фебруар 2020.

  Двадесет треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

  Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев 154 народна посланика, Двадесет треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву, за среду, 12. фебруар 2020. године, са почетком у 10.00 часова.

 • Среда, 12. фебруар 2020.

  У Москви одржано Пето заседање српско-руске парламентарне комисије за сарадњу

  Пето заседање парламентарне Комисије за сарадњу између Скупштине Србије и Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације одржано је данас у Москви.

 • Среда, 12. фебруар 2020.

  Гојковић сазвала Двадесет четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

  Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев 158 народних посланика, Двадесет четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву, за петак, 14. фебруар 2020. године, са почетком у 10.00 часова.

 • Среда, 12. фебруар 2020.

  Гојковић се састала са председницом Савета Федерације Валентином Матвијенко

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која предводи делегацију Скупштине Србије на Петом заседању парламентарне Комисије за сарадњу између Народне скупштине Србије и Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације у Москви 12. фебруара, састала се данас са председницом Савета Федерације Валентином Матвијенко.

 • Среда, 12. фебруар 2020.

  Гојковић предводи делегацију у Русији на заседању српско-руске парламентарне Комисије

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која предводи делегацију Скупштине Србије на Петом заседању парламентарне Комисије за сарадњу између Скупштине Србије и Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације у Москви, састала се данас са председником Државне думе Вјачеславом Володином.

 • Уторак, 11. фебруар 2020.

  Гојковић предводи делегацију у Русији на заседању српско-руске парламентарне Комисије

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић предводиће делегацију Скупштине Србије на Петом заседању заједничке парламентарне Комисије за сарадњу између Народне скупштине Републике Србије и Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације у Москви 12. фебруара.

 • Уторак, 11. фебруар 2020.

  38. седница Одбора за културу и информисање

  Чланови Одбора за културу и информисање су, на седници одржаној 11. фебруара 2020. године, обавили разговор са кандидатима за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, које је предложио овлашћени предлагач надлежни одбор Скупштине Аутономне покрајине Војводине и овлашћени предлагач удружења издавача електронских медија и удружења новинара у Републици Србији.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
недеља, 5. јул
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја

Будите у току