20. јануар 2020. Шеф сталне делегације при ПС ОЕБС Стефана Миладиновић у студијској посети ГС ПС ОЕБС (фото © OSCEPA)

20. јануар 2020. Шеф сталне делегације при ПС ОЕБС Стефана Миладиновић у студијској посети ГС ПС ОЕБС (фото © OSCEPA)

Четвртак, 23. јануар 2020.

Шеф сталне делегације при ПС ОЕБС Стефана Миладиновић у студијској посети генералном секретаријату ПС ОЕБС у Копенхагену

Специјални представник ПС ОЕБС за дигиталну агенду Стефана Миладиновић боравила је у тродневној радној посети Данској, која је намењена истраживању и проучавању дигиталног развоја Данске и нових националних стратешких докумената.


Током радне посете, Стефана Миладиновић се састала са колегом народним послаником Кристофером Агардом Мелсоном који је и портпарол своје странке за ИТ и телекомуникације у данском парламенту, и са званичницима администрације Града Копенхагена. На састанцима се разговарало о стратегијама Владе и локалне администрације у погледу унапређења услуга, као и о фазама успостављања дигиталног друштва у Данској.

Миладиновић се састала и са званичницима данске Агенције за дигитализацију и званичницима Конфедерације данске индустрије. Саговорници су се фокусирали на дигитални пут Данске током последњих деценија, као и на напор да се грађанима обезбеде ефикаснија дигитална решења и услуге. Званичници су представили стратешка документа и нова решења која се спроводе заједничком сарадњом јавног и приватног сектора. Такође, дотакли су се и будућих изазова, посебно дигиталне сигурности, заштите података и потребе да се очува широко поверење у јавни сектор, што је од виталног значаја за будућа дигитална кретања.

Данска је прва држава коју је Миладиновић посетила у својству специјалног представника, управо из разлога јер дански дигитални пут може бити узор осталим земљама.

„Данска нас учи да је дигитализација неизбежна и ја желим да наставим да радим на додатном унапређењу сарадње међу парламентарцима на међународном плану ради повећања свести и размене информација“, истакла је Миладиновић и додала, да морамо бити свесни потенцијалних претњи и наставити са јачањем наших заједничких напора за ублажавањем безбедносних ризика.

„Јасно је да дигитална трансформација има позитиван утицај не само на пословање и трговину, већ и на појединца и друштво у целини, а на нама је да у овом процесу активно учествујемо, пратећи решења која унапређују дигитално друштво, али и штите људска права и безбедност“, закључила је она.

Шеф сталне делегације у ПС ОЕБС Стефана Миладиновић је у оквиру своје посете Копенхагену имала и билатералне састанке са генералним секретаром ПС ОЕБС Робертом Монтелом и амбасадором Србије у Данској Јасмином Митровић Марић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 16. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја