Четвртак, 25. фебруар 2021.

Шеста седница Одбора за контролу служби безбедности

На Шестој седници, одржаној 25. фебруара 2021. године, Одбор за контролу служби безбедности разматрао је и усвојио извештаје о раду Безбедносно-информативне агенције за период до 30. септембра 2020. године, као и извештаје о стању безбедности Републике Србије за период до 25. октобра 2020. године.


Извештајима су обухваћене све најзначајније активности Агенције у извештајном периоду, које на свеобухватан начин пружају увид у рад Агенције и омогућавају потпуно сагледавање реализованих активности и задатака из надлежности Агенције. Током извештајног периода прикупљани су и анализирани подаци о свим појавама које су утицале и које ће утицати на безбедносну, политичку, економску и здравствену ситуацију на националном, регионалном и глобалном нивоу. Оцењено је да је стање безбедности у Републици Србији стабилно и поред континуиране изложености наше државе различитим безбедносним ризицима и претњама.

Директор Агенције информисао је чланове Одбора о активностима које је Агенција предузимала у претходном периоду на расветљавању одређених случајева од значаја за безбедност Републике Србије. Чланови Одбора похвалили су рад Агенције и њених припадника и истакли да и у будућности очекују да припадници Агенције пожртвовано и професионално обављају своје задатке и послове на очувању уставног поретка земља.

У извештајном периоду Агенција је поред свог ангажовања на заштити виталних интереса Републике Србије и супротстављања кључним ризицима и претњама по безбедност дала и значајан допринос ефикасном одговору државе на актуелну пандемију а при том успела да у комплексним околностима организује ефикасан процес рада и заштити здравље и животе својих припадника.

Чланови Одбора поздравили су настојања Агенције да у континуитету координира активности са свим релевантним државним институцијама, унапређујући успостављену координирану сарадњу са другим службама безбедности Републике Србије у циљу функционалног и оперативног повезивања и реализације задатака. Такође, поздрављена је и интензивна сарадња са другим државним органима, као и континуирана међународна сарадња са партнерским службама.

Седници, која је била затворена за јавност, председавао је мр Игор Бечић, председник Одбора, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Александар Марковић, Славиша Булатовић, Милимир Вујадиновић, Борисав Ковачевић, Илија Животић и Јустина Пупин Кошћал.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
четвртак, 15. април

Цео календар догађаја