Петак, 29. септембар 2006.

Чланови одбора за иностране послове разговарали са Бугарским послаником

Чланови Одбора за иностране послове Народне скупштине Републике Србије Драгољуб Којчић, Борис Карајичић и Владимир Захаријев разговарали су 29. септембра у Дому Народне скупштине са Михаилом Миковим, председником Парламентарне групе Коалиције за Бугарску у Народном собрању и председником Групе за пријатељство између Бугарске и Србије.Чланови Одбора за иностране послове Народне скупштине Републике Србије Драгољуб Којчић, Борис Карајичић и Владимир Захаријев разговарали су 29. септембра у Дому Народне скупштине са Михаилом Миковим, председником Парламентарне групе Коалиције за Бугарску у Народном собрању и председником Групе за пријатељство између Бугарске и Србије.

У разговору је оцењено да су односи између две суседне земље веома добри и да Србија и Бугарска имају многе заједничке економске и политичке интересе. За даљи развој и унапређење укупних односа од посебног значаја је јачање међупарламентарне сарадње, због чега је важно да се у Народној скупштини Републике Србије што пре формира посланичка група српско-бугарског пријатељства.

Бугарски парламентарац Миков предложио је да се убрза поступак отварања конзуларног представништва Бугарске у Нишу, истакавши да је то у обостраном интересу, са чиме су се сложили и народни посланици.

По оцени саговорника, у даљој сарадњи приоритет би требало да има отварање малограничних прелаза који би омогућили лакше кретање грађана који живе у граничном појасу од 50 км.

Србија и Бугарска имају комплементарне интересе, пре свега, у инфраструктури и енергетици, оценили су саговорници и, с тим у вези, оценили да би предност требало дати довршавању коридора 10 и изградњи ауто-пута Ниш-Софија.

Разговору је присуствовао и амбасадор Републике Бугарске у Србији Георги Димитров.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
субота, 26. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја