6.новембар 2015. Чланови ПГП са Француском разговарали са француским сенатором Леконтом

6.новембар 2015. Чланови ПГП са Француском разговарали са француским сенатором Леконтом

Петак, 6. новембар 2015.

Чланови ПГП са Француском састали се са француским сенатором Жан-Ив Леконтом

Чланови Посланичке групе пријатељства са Француском састали су се данас, 6. новембра у Дому Народне скупштине са француским сенатором Жан-Ив Леконтом, замеником председника Групе Француска – Западни Балкан Сената Републике Француске.


Отварајући састанак, председница ПГП са Француском Наташа Вучковић истаклаје да је парламентарна сарадња Србије и Француске веома добра, чему сведоче честе размене посета између парламентараца. Такође, Вучковић је и билатералне односе две земље високо оценила, уз изражену наду да ће се сарадња на економском плану интензивирати. „Сматрамо да постоји више простора за културну, научну и образовну сарадњу, с обзиром на велики историјски утицај који је Француска имала на културу и просвету Србије“, нагласила је народна посланица.

Сенатор Леконт, током свог обраћања, поздравио је деловање и начин на који је Република Србија приступила решавању мигранстске кризе који је, како је навео, заснован на хуманитарним одговорима и потребама избегличке популације, који су у складу са међународним стандардима.

Током састанка разговарало се о мигрантској кризи и начину на који се она испољава у Европској Унији и земљама Западног Балкана.

Када је реч о европским интеграцијама Србије, саговорници су се сложили да је за грађане Србије од изузетног значаја да се тај процес настави.

У наставку састанка, размењена су мишљења о дијалогу Београд-Приштина, као и о резултатима који су до сада постигнути.

У разговору су, уз председницу Наташу Вучковић учествовали и чланови ПГП са Француском Милорад Стошић и Милена Бићанин.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 24. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја