12. новембар 2015. Чланови ПГП са Тунисом  разговарали са новоименованим амбасадором Туниса у Србији

12. новембар 2015. Чланови ПГП са Тунисом разговарали са новоименованим амбасадором Туниса у Србији

Четвртак, 12. новембар 2015.

Чланови ПГП са Тунисом састали се са новоименованим амбасадором Републике Тунис у Републици Србији

Председница и чланови Посланичке групе пријатељства са Тунисом састали су се данас, 12. новембра у Дому Народне скупштине са новоименованим амбасадором Републике Тунис у Србији Њ.Е. Мухамедом Бугамром.


Отварајући састанак, председница ПГП са Тунисом Биљана Хасановић Кораћ, изразила је задовољство што данас заједно са члановима Групе пријатељства има прилику да упозна новоименованог амбасадора Бугамра.

„Ово је Посланичка група пријатељства која се определила да искаже своје пријатељство према Тунису и свако ко у нашој земљи представља Тунис за нас је добродошао“, истакла је народна посланица.

Том приликом, Хасановић Кораћ се осврнула на, како је навела, традиционално добре пријатељске односе Србије и Туниса уз оцену да постоји простор за унапређење сарадње у области привреде.

Такође, она се захвалила амбасадору Бугамру на принципијелном ставу Туниса о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и Метохије, као и на томе што та земља, на Генералној конференцији Унеска, није подржала захтев Приштине за улазак у ту организацију.

Амбасадор Туниса Мухамед Бугамра, представивши се присутнима, изразио је задовољство што ће уско сарађивати са српским парламентарцима, јер како је оценио, Тунис и Србија деле дугу историју сарадње која је пре свега пример добронамерних односа.

Амбасадор је нагласио да је Тунис земља толеранције и транспарентности, напоменувши да је руководство те земље, кроз дијалог и консензус, посвећено јачању демократског процеса и да од Револуције бележи напредак у демократској и политичкој транзицији.

У наставку излагања, он је изразио наду да ће изванредне политичке односе у будућности пратити и привредна сарадња две земље.

„Билатерални односи Туниса и Србије су на високом нивоу, а сматрам да постоје потенцијали и за унапређење сарадње у свим областима јер нам је то у обостраном интересу“, оценио је амбасадор Бугамру, изразивши наду да ће преговори о приступању Србије Европској унији ићи узлазном путањом и да ће Србија ускоро постати чланица Уније.

У разговору су, уз председницу Биљану Хасановић Кораћ учествовали и чланови ПГП са Тунисом др Биљана Бероња, Братимир Васиљевић, др Гордана Зорић, Драгмир Карић, Милосав Милојевић и Аида Ћоровић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
среда, 20. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја