15. јануар 2019. Чланови Одбора за контролу служби безбедности и Одбора за одбрану и унутрашње послове у посети Команди Копнене војске

15. јануар 2019. Чланови Одбора за контролу служби безбедности и Одбора за одбрану и унутрашње послове у посети Команди Копнене војске

Уторак, 15. јануар 2019.

Чланови Одбора за контролу служби безбедности и Одбора за одбрану и унутрашње послове посетили Команду Копнене војске

Делегација Народне скупштине на челу са председником Одбора за контролу служби безбедности Игором Бечићем посетила је Команду Копнене војске у Нишу са жељом да пруже снажну подршку председнику Републике Србије Александру Вучићу и напорима које он предузима на унапређењу сектора безбедности и свеукупне безбедности грађана, јачајући одбрамбене ресурсе и материјални положај припадника сектора одбране и безбедности. Одлучност државе за обрачун против свих облика организованог криминала јасно је показана и кроз иницијативу председника Вучића и Владе Републике Србије за пооштравање казнене политике и измене кривичног законодавства.


Чланови одбора Народне скупштине обилазећи Команду Копнене војске имали су прилику да посете Музеј Копнене војске и гарнизона Ниш, са Спомен собом и простором за богослужење.

У Спомен соби налазе се имена и презимена 16.186 погинулих војника, полицајаца и грађана Ниша од балканских ратова до оружаних сукоба у бившој СФРЈ, у њој су имена и свих војника страдалих 1998. године на Косову и Метохији као и током НАТО агресије 1999. године, имена погинуле деце, њих 79, у НАТО агресији, укључујући и албанску децу, страдалу у аутобусу у селу Лужани на путу Подујево – Приштина. У спомен соби су и имена погинулих војника, полицајаца и цивила у Копненој зони безбедности.

Хероји са Кошара и Паштрика имају посебно место у том музеју. Фотографије и имена њих 135, старости између 20 и 30 година, смештени су у Спомен соби на плафону који симболизује небо и анђеле.

Чланови одбора Народне скупштине честитали су генералу Симовићу и припадницима Команде Копнене војске на јединственом споменику српске државности и традиције.

Председник Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић истакао је да је плакета коју Одбор за контролу служби безбедности додељује Команди Копнене војске резултат не само њиховог доприноса свеукупном унапређењу сектора одбране и безбедности, већ и импресивног приказа историје српског народа, чувањa сећања на жртве које је српски народ дао за слободу као и чињеница да су на прикупљању докумената, фотографија и експоната али и на самој поставци официри Команде Копнене војске Србије и генерал-потпуковник Милосав Симовић радили две године, углавном ван радног времена и без икакве новчане накнаде.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
субота, 26. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја