Понедељак, 26. септембар 2011.

Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години

Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић сазвала је, на захтев 121 народног посланика, Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години за понедељак, 26. септембар 2011. године.


У захтеву за одржавање седнице одређен је следећи дневни ред:

1. Предлогодлуке о избору чланова Комисије за контролу извршења кривичних санкција, који је поднео Одбор за правосуђе и управу Народне скупштине и

2.Предлогодлуке о престанку функције Крсмана Илића, јавног тужиоца у Апелационом јавном тужилаштву у Нишу, који је поднео Одбор за правосуђе и управу Народне скупштине.

На почетку рада, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић обавестила је народне посланике да је друга тачка дневног реда повучена из процедуре, на предлог Одбора за правосуђе и управу, пошто је Крсману Илићу 23. септембра престалафункција јавног тужиоца, по сили закона.

Народна скупштина је, на предлог Административног одбора, констатовала престанак мандата, пре истека времена на које је изабран,народном посланику Драгану Марковићу -Палми, изабраном са Изборне листе Социјалистичка партија Србије СПС) - Партија уједињених пензионера (ПУПС) - Јединствена Србија (ЈС).

На предлог Административног одбора, Народна скупштина потврдила је мандат народном посланику Зорану Васићу, са Изборне листе Социјалистичка партија Србије (СПС) - Партија уједињених пензионера. (ПУПС)-Јединствена Србија (ЈС).

У наставку рада, Народна скупштина водила је и закључила јединствени претрес о Предлогу одлуке о избору чланова Комисије за контролу извршења кривичних санкција.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о јединој тачки дневног реда овог заседања, председавајућа, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомићодредила је понедељак, 26. септембар, са почетком у 13 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Четрнаестог, Тринаестог, Дванаестог и Једанаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.


У Дану за гласање, 26. септембра, Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог одлуке о избору чланова Комисије за контролу извршења кривичних санкција.
Пошто је Народна скупштина обавила разматрање једине тачке дневног реда ове седнице и одлучивање о њој, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. јануар

Цео календар догађаја