Петак, 18. новембар 2011.

Четрдесет друга седница Одбора за рад, борачка и социјална питања

Одбор за рад, борачка и социјална питања одржао је Четрдесет другу седницу 18. новембра, којој је председавао Мехо Омеровић, председник Одбора.


Седници су присуствовали помоћник министара рада и социјалне политикеРадмила Букумирић Катић и помоћник министра здравља Зорица Павловић.

Чланови Одбора разматрали су Предлог закона о изменама и допунама Закона о платама у државним органима и јавним службама у начелу, који је поднела Влада Републике Србије. У име предлагача, помоћници минисатара укратко су образложили измене и допуне Предлога.

Циљ Предлога закона је стварање услова за спрођење реформе у финансирању здравствене заштите, односно здравственог осигурања на свим нивоима заштите. На примарном нивоу уводи се нови модел плаћања по глави становника (per capita), док се на секундармном и терцијалном нивоу здравствене заштите планира измена система финансирања кроз увођење модела финансирања према дијагностички сродним групама (DRG система). Предложено је да се плате запослених које се исплаћују из средстава обавезног здравственог осигурања састоје од дела плате коју чини основна плата, дела плате по основу радног учинка, додатка на плату и обавеза које запослени плаћа по основу пореза и доприноса. Такође, увођењем овог начина обрачунавања плата запослених стварају се услови за награђивање према раду.

Након обављене расправе, Одбор је прихватио Предлог закона о изменама и допунама Закона о платама у државним органима и јавним службама у начелу.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
субота, 27. фебруар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја