24. август 2017. Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

24. август 2017. Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Четвртак, 24. август 2017.

Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Четврто ванредно заседање Народне скупштине за четвртак, 24. август, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање заседања утврђен је дневни ред са једном тачком, и то:

1. Предлог закона о измени и допунама Закона о пољопривредном земљишту.

Пре преласка на рад по дневном реду, народни посланици су минутом ћутања одали пошту преминулом народном посланику Мирољубу Станковићу.

На почетку рада, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Ђорђе Вукадиновић, Зоран Живковић, Бошко Обрадовић, Енис Имамовић, др Предраг Јеленковић, Балша Божовић, Саша Радуловић, др Александар Мартиновић и Маријан Ристичевић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У даљем раду Народна скупштина водила је начелни претрес о Предлогу закона о измени и допунама Закона о пољопривредном земљишту.

До краја дана Народна скупштина водила је начелни претрес о јединој тачки дневног реда седнице.

Другог дана рада, 25. августа, Народна скупштина наставила је начелни претрес о Предлогу закона о измени и допунама Закона о пољопривредном земљишту.

Током седнице, председавајући седници потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић, сагласно Закону о избору народних посланика и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовао је престанак мандата пре истека времена на које је изабран, народном посланику Мирољубу Станковићу, даном наступања смрти.

До краја дана Народна скупштина закључила је начелни претрес о јединој тачки дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 28. августа, Народна скупштина започела je претрес у појединостима о Предлогу закона о измени и допунама Закона о пољопривредном земљишту.

Народна скупштина је на основу Одлуке Републичке изборне комисије и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народној посланици Гроздани Банац са Изборне листе„АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ“, испред политичке странке Партија уједињених пензионера Србије. Новоизабрана народна посланица положила је заклетву, након чега јој је председница Народне скупштине Маја Гојковић пожелела успешан рад.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о јединој тачки дневног реда Четврте седнице ванредног заседања Народне скупштине у Једанаестом сазиву, председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић, одредила је понедељак, 28. август 2017. године, са почетком у 17.15 часова, као Дан за гласање о јединој тачки дневног реда седнице.

Дан за гласање:

У Дану за гласање, Народна скупштина је већином гласова усвојила Предлог закона о измени и допунама Закона о пољопривредном земљишту.

У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током заседања и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о измени и допунама Закона о пољопривредном земљишту, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о јединој тачки дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.


Видео (11)

Четвртак, 24. август 2017. | Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 24.08.2017. (I)

Четвртак, 24. август 2017. | Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 24.08.2017. (II)

Четвртак, 24. август 2017. | Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 24.08.2017. (III)

Четвртак, 24. август 2017. | Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 24.08.2017. (IV)

Петак, 25. август 2017. | наставак Четвртог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 25.08.2017. (I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 6


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
четвртак, 13. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја