Среда, 20. октобар 2010. - Петак, 22. октобар 2010.

Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2010. години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2010. години, за среду, 20. октобар 2010. године, са почетком у 10 часова.Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2010. години, за среду, 20. октобар 2010. године, са почетком у 10 часова.

Народна скупштина усвојила је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама Законика о кривичном поступку, који је поднела Влада Републике Србије;

2. Предлог закона о измени и допуни Закона о путним исправама, који је поднела Влада Републике Србије;

3. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Турске о узајамном укидању виза, који је поднела Влада Републике Србије;

4. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџана о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, који је поднела Влада Републике Србије;

5. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Федеративне Републике Бразила о укидању виза за њихове држављане, који је поднела Влада Републике Србије;

6. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Федеративне Републике Бразила о укидању виза за носиоце дипломатских или службених пасоша, који је поднела Влада Републике Србије.

Народна скупштина је већином гласова народних посланика одлучила да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 1 и 2 дневног реда седнице и заједнички јединствени претрес о тачкама 3,4,5 и 6 дневног реда седнице.

У преподневном делу рада, Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама Законика о кривичном поступку и Предлогу закона о измени и допуни Закона о путним исправама. Народним посланицима предложене законе образложила је представник предлагача, министарка правде Снежана Маловић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни претрес о тачкама 1 и 2 дневног реда седнице.


Др

Другог дана рада, 21. октобра, Народна скупштина водила је заједнички јединствени претрес о предлозима закона о потврђивању: Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Турске о узајамном укидању виза, Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџана о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, Споразума између Владе Републике Србије и Владе Федеративне Републике Бразила о укидању виза за њихове држављане И Споразума између Владе Републике Србије и Владе Федеративне Републике Бразила о укидању виза за носиоце дипломатских или службених пасоша.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Александар Мартиновић, Зоран Остојић, Милан Лапчевић, Драган Шормаз и Велимир Илић затражили су, у складу са чланом 286. Пословника Народне скупштине, обавештења и објашњења.

До До краја рада, Народна скупштина закључила је заједнички јединствени претрес о предлозима ових закона.

Тр Трећег дана рада, 22. октобра, Народна скупштина водила је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама Законика о кривичном поступку и Предлогу закона о измени и допуни Закона о путним исправама.

До краја дана, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о о предлозима ових закона.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић одредила је петак, 22.октобар 2010. године, са почетком у 17 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Четврте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2010. години.


Дан за гласање


У дану за гласање, 22.октобра, Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о изменама Законика о кривичном поступку и Предлог закона о измени и допуни Закона о путним исправама, у целини.

Већином гласова свих народних посланика, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Турске о узајамном укидању виза, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџана о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Федеративне Републике Бразила о укидању виза за њихове држављане и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Федеративне Републике Бразила о укидању виза за носиоце дипломатских или службених пасоша, у целини.

Народна скупштина одлучивала је о повредама Пословника на које су народни посланици указивали у току седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине у 2010. години.


Народна скупштина наставља Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине у 2010. години у уторак, 26. октобра, са почетком у 10 часова.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 24. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја