23. октобар 2019. Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

23. октобар 2019. Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Среда, 23. октобар 2019.

Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години за среду, 23. октобар 2019. године, са почетком у 10.00 часова.


Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о поштанским услугама, који је поднела Влада;
  2. Предлог закона о потврђивању аката Светског поштанског савеза, који је поднела Влада;
  3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о информационој безбедности, који је поднела Влада;
  4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о општој безбедности производа, који је поднела Влада;
  5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о извозу и увозу робе двоструке намене, који је поднела Влада;
  6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка и
  7. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2019. годину, који је поднела Влада.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 1, 2. и 3. дневног реда седнице и заједнички начелни претрес о тачкама 4. и 5. дневног реда седнице.

У наставку седнице, Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о поштанским услугама, Предлогу закона о потврђивању аката Светског поштанског савеза и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о информационој безбедности.

Предлоге аката образложио је представник предлагача, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

До краја дана, народни посланици водили су и закључили заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 3. дневног реда седнице.

Другог данa рада, 24. октобра 2019. године, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Шешељ, Стефана Миладиновић, Маријан Ристичевић, проф. др Марко Атлагић и Ђорђе Вукадиновић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рад, Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о општој безбедности производа и о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о извозу и увозу робе двоструке намене. Предложене законе народним посланицима образложио је представник предлагача Зоран Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Tоком дана, Народна скупштина завршила је заједнички начелни претрес о горе наведеним предлозима закона.

До краја дана, Народна скупштина је обавила и јединствени претрес о 6. тачки дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 25. октобра, Народна скупштина започела је јединствени претрес Предлога одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2019. годину.

До краја дана, народни посланици су закључили јединствени претрес о 7. тачки дневног реда седнице.

Четвртог дана рада, 28. октобра, Народна скупштина обавила је расправу у појединостима о Предлогу закона о поштанским услугама и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о информационој безбедности.

Петог дана рада, 29. октобра, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Милија Милетић, др Данијела Стојадиновић, Владимир Ђурић, Горан Пекарски и Ђорђе Вукадиновић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима Предлога закона о изменама и допунама Закона о општој безбедности производа и Предлога закона о изменама и допунама Закона о извозу и увозу робе двоструке намене, које је поднела Влада.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић одредио је среду, 30. октобар, са почетком у 10.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Четврте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 30. октобра, Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, усвојила Предлог закона о поштанским услугама, Предлог закона о потврђивању аката Светског поштанског савеза, Предлог закона о изменама и допунама Закона о информационој безбедности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о општој безбедности производа и Предлог закона о изменама и допунама Закона о извозу и увозу робе двоструке намене.

Народна скупштина усвојила је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка и Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2019. годину.

У Дану за гласање Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају Пословник није био повређен.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о поштанским услугама, у целини

2. Предлог закона о потврђивању аката Светског поштанског савеза

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о информационој безбедности, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о општој безбедности производа, у целини

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о извозу и увозу робе двоструке намене, у целини

6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СНС)

7. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2019. годину

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.

Видео (21)

Среда, 23. октобар 2019. | Четврта седница Другог редовног заседања Нардоне скупштине Републике Србије у 2019. години 23.10.2019.(I)

Среда, 23. октобар 2019. | Четврта седница Другог редовног заседања Нардоне скупштине Републике Србије у 2019. години 23.10.2019.(II)

Среда, 23. октобар 2019. | Четврта седница Другог редовног заседања Нардоне скупштине Републике Србије у 2019. години 23.10.2019.(III)

Среда, 23. октобар 2019. | Четврта седница Другог редовног заседања Нардоне скупштине Републике Србије у 2019. години 23.10.2019.(IV)

Четвртак, 24. октобар 2019. | наставак Четврте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 24.10.2019. (I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 16


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
четвртак, 16. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја