15. новембар 2016. Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

15. новембар 2016. Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Уторак, 15. новембар 2016.

Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години за уторак, 15. новембар, са почетком у 10.00 часова.


Пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група народни посланици Бранка Стаменковић, Бошко Обрадовић, Мирослав Алексић, Драган Јовановић, Верољуб Стевановић, Миодраг Линта, Милија Милетић, проф. др Војислав Шешељ, Чедомир Јовановић и др Весна Ивковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић поздравила је, у своје и у име народних посланика, три групе студената Факултета политичких наука Универзитета у Београду, и то политиколошког одељења, одељења за новинарство и комуникологију и одељења за међународне студије, који су са галерије Велике сале пратили део седнице Народне скупштине.

Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о спречавању насиља у породици, који је поднела Влада;

  2. Предлог закона о изменама и допунама Кривичног законика, који је поднела Влада;

  3. Предлог закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, који је поднела Влада;

  4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, који је поднела Влада и

  5. Предлог одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика Меха Омеровића да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 1, 2, 3. и 4. дневног реда седнице.

У наставку рада, народни посланици започели су заједнички начелни претрес о предлозима закона о спречавању насиља у породици, о изменама и допунама Кривичног законика, о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције и о изменама и допунама Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела.

Предложене законе образложила је представник предлагача, министарка правде Нела Кубуровић.

До краја дана, Народна скупштина водила је заједнички начелни претрес о прве четири тачке дневног реда седнице.

Другог дана рада, 16. новембра, Народна скупштина наставила је заједнички начелни претрес о тачкама један до четири дневног реда седнице.

Народна скупштина је, до краја рада, закључила заједнички начелни претрес о тачкама један до четири дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 17. новембра, а пре преласка на рад, овлашћени представници посланичких група народни посланици Бајро Гегић, Олена Папуга, Бошко Обрадовић, Дубравка Филиповски, Милија Милетић, проф. др Војислав Шешељ, Марко Ђуришић, Саша Радуловић, Александар Марковић и Звонимир Стевић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина, започела је јединствени претрес Прeдлога одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности.

До краја дана, Народна скупштина обавила је јединствени претрес о тачки 5 дневног реда седнице.

Четвртог дана рада, 18. новембра, Народна скупштина водила је претрес у појединостима прве тачке дневног реда, односно Предлога закона о спречавању насиља у породици.

Петог дана рада, 22. новембра 2016. године, а пре преласка на рад, овлашћени представници посланичких група народни посланици Бошко Обрадовић, проф. др Војислав Шешељ, Мирослав Алексић, Горан Ћирић, Милија Милетић, др Муамер Бачевац, Данијела Стојадиновић, Саша Радуловић, Марко Парезановић и Борисав Ковачевић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, Народна скупштина је обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о спречавању насиља у породици и о Предлогу закона о изменама и допунама Кривичног законика.

Народна скупштина започела је претрес у појединостима о Предлогу закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције.

Шестог дана рада, 23. новембра, Народна скупштина наставила је расправу о амандманима поднетим на Предлог закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције.

У току дана Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о овом Предлогу закона, као и претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда седнице, председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је среду, 23. новембар, са почетком у 17.35 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Четврте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о спречавању насиља у породици, Предлог закона о изменама и допунама Кривичног законика, Предлог закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције и Предлог закона о изменама и допунама Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела.

Већином гласова народних посланика усвојен је и Предлог одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности. За председника Комисије за хартије од вредности, на период од пет година, изабран је Предраг Дедеић, а за чланове, такође на период од пет година, Жарко Милићевић, Владислав Станковић, Мирјана Ивошевић и Марко Јанковић.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о спречавању насиља у породици, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Кривичног законика, у целини

3. Предлог закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, у целини

5. Предлог одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности

У Дану за гласање Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.


Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.

Видео (24)

Уторак, 15. новембар 2016. | Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 15.11.2016.(I)

Уторак, 15. новембар 2016. | Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 15.11.2016.(II)

Уторак, 15. новембар 2016. | Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 15.11.2016.(III)

Уторак, 15. новембар 2016. | Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 15.11.2016.(IV)

Среда, 16. новембар 2016. | наставак Четврте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 16.11.2016.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 19


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
четвртак, 16. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја