Понедељак, 8. март 2021.

Честитка председника Народне скупштине Ивице Дачића поводом 8. марта – Међународног дана жена

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић честитао је свим припадницама лепшег пола 8.март – Међународни дан жена и истакао да жене треба да наставе са својим активним учешћем у свим сферама живота како би биле укључене у све промене и решења која обликују и утичу на друштво.


„Свим припадницама лепшег пола упућујем најсрдачније честитке поводом 8. мартa – Међународног дана жена који представља симбол левичарског празника насталог као борба за политичка, економска и социјална прaва жена.

Симболично обележавање “Дана жена” је прилика да се подсетимо на дуг пут који су жене прошле како би им се признала основна људска права aли и да им још једном укажемо на потребу даљег унапређења њиховог положаја.

Жене, које чине половину популације, треба да наставе са својим активним учешћем у свим сферама живота како би биле укључене у све промене и решења која обликују и утичу на друштво јер нам искуство говори да је од кључног значаја омогућити женама пуно и једнако учешће како по питању мира и безбедности, тако и активно решавање свих проблема.

Имамо храбре, образоване и посвећене жене које морају имати право на слободу избора, једнаке услове и плате за посао који обављају, живот без насиља и дискриминације, јер без социјално стабилних, успешних и јаких жена не може бити ни стабилна, успешна и јака наша држава.

Зато, драге даме, срећан вам ваш празник, наставите да идете путем успеха, једнаког учешћа и активног решавања свих проблема које су од значаја за нашу државу и друштво“.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
четвртак, 15. април

Цео календар догађаја