Уторак, 5. децембар 2006.

Француски парламентарци разговарали са члановима Одбора за одбрану и безбедност

Чланови Одбора за одбрану и безбедност Народне скупштине Србије, на челу са председником Одбора Милорадом Мирчићем, разговарали су са делегацијом француског Парламента у Парламентарној скупштини ОЕБС-а, коју је предводио Мишел Вуазен.Чланови Одбора за одбрану и безбедност Народне скупштине Србије, на челу са председником Одбора Милорадом Мирчићем, разговарали су са делегацијом француског Парламента у Парламентарној скупштини ОЕБС-а, коју је предводио Мишел Вуазен. Том приликом заједнички је оцењено да тероризам представља највећу опасност овог века и да све земље морају да сарађују да би се од њега заштитиле. Парламентарна демократија, како је истакнуто, може много да допринесе у борби против тероризма и у интересу је мира и безбедности у Европи.

Председник Мирчић је нагласио да је наша земља у процесу свеобухватних реформи, па и реформи у сектору безбедности и Војске, као и да смо спремни да прихватимо све општеприхваћене норме и стандарде који важе у тој области. С тим у вези, оценио је да би била веома корисна сарадња са надлежним одбором француског Парламента приликом припреме закона везаних за сектор безбедности и војске.
Мирчић је посебно указао да се наша земља на Косову и Метохији суочава са тероризмом и криминалом у разним видовима и да нам је неопходна помоћ у борби са овим опасностима које прете да се прошире на цео регион.

Шеф француске парламентарне делегације подсетио је на историјске везе и традиционално пријатељство француског и српског народа и истакао да ће његова земља помоћи Србији у процесу прикључења европским интеграцијама.Такође, спремни су да помогну Србији и у борби против тероризма, јер је то, како је речено, заједничка борба за људска права и достојанство.
Милорад Мирчић је затражио од француских парламентараца помоћ да се председнику Српске радикалне странке др Војиславу Шешељу, који штрајкује глађу у притворској јединици Хашког трибунала, обезбеде основна људска права.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
недеља, 5. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја