28. новембар 2018. Народна посланица Стефана Миладиновић

28. новембар 2018. Народна посланица Стефана Миладиновић

Среда, 28. новембар 2018.

Учешће народне посланице Стефане Миладиновић на отвореној радионици Групе европских регулатора за поштанске услуге (ЕРГП) и Пленарне седнице ЕРГП на којој је домаћин РАТЕЛ

На отварању РАТЕЛ радионице Групе европских регулатора за поштанске услуге (ЕРГП), намењене представницима сектора поштанских услуга и Пленарне седнице ЕРГП, намењене регулаторним телима за област поштанских услуга на којој присуствују учесници из 36 земаља и представници Европске комисије, присутнима се обратила народна посланица и заменица председника Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Скупштине Србије Стефана Миладиновић.


На почетку свог излагања Стефана Миладиновић је поздравила председавајућег ЕРГП, Џека Хамандеа, представнике регулаторних тела и поштанских оператера уз добродошлицу на Пленарно заседање Европске групе регулатора.

„Велика ми је част да вам се обратим у име Одбора за Просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Народне Скупштине Републике Србије, који је, између осталог задужен за област поштанских услуга. Драго ми је, што је РАТЕЛ, а самим тим и Србија домаћин овако значајног, утицајног, научног скупа који се одржава у земљи која није чланица ЕУ. Ово је јединствен случај да се Пленарно заседање заједно са пропратном конференцијом одржава у земљи са статусом посматрача а повезан је са следећим чињеницама: Политиком ЕУ да се приближи региону Западног Балкана и да је колико је могуће укључи у своје активности земље нашег региона Статусом који РАТЕЛ ужива у ЕРГП и ЕЦ“, истакла је народна посланица и заменица председника Одбора Стефана Миладиновић и додала да су скупови попут ових важни за Републику Србију са различитих аспеката - поспешивање процеса евроинтеграција који је приоритет наше државне политике , промоција Србије као доброг и поузданог сарадника ЕУ, развијање осећаја узајамног партнерства и уважавања које је подједнако важно као и испуњавање формалних правних и економских предуслова.

„Желим да нагласим битну улогу независних регулаторних тела у овом процесу. Они обезбеђују равномеран развој, предвидивост пословања, доступност услуга, максималну корисност за грађане. Данашње заседање, као и претходне активности РАТЕЛ на међународном плану омогућавају посредно и Србији бољу сарадњу са ЕЦ из чега је проистекла и организација пленарног заседања“, рекла је Стефана и додала да је Предлог закона о поштанским услугама у редовној процедури у Народној скупштини Републике Србије. „Скупштински одбор чији сам члан, чини све да он што пре буде усвојен, имајући у виду значај за све учеснике на тржишту поштанских услуга.Наше је да вам изгласамо добре и квалитетне законе, а ваше да омогућите развој поштанских услуга на обострано задовољство корисника и запослених у овој области“ истакла је Миладиновић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
уторак, 7. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја