Уторак, 20. септембар 2011.

Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине у 2011. години

Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, за уторак, 20. септембар 2011. године, са почетком у 10.00 часова.


У захтеву за одржавање седнице, одређен је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о јавној својини, који је поднела Влада;

2. Предлог закона о враћању одузете имовине и обештећењу, који је поднела Влада и

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о враћању (реституцији) имовине црквама и верским заједницама, који је поднела Влада.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Никола Крпић, Риза Халими, Мирослав Маркићевић, Бојан Ђурић, Жељко Томић, Драган Шормаз и Драган Тодоровић, затражили су, у складу са чланом 286. Пословника Народне скупштине, обавештења и објашњења.
Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес о Предлогу закона о јавној својини, који је образложио представник предлагача, потпредседник Владе Божидар Ђелић.

Другог дана рада, 21. септембра, Народна скупштина водила је претрес у начелу оПредлогу закона о враћању одузете имовине и обештећењу. Предлог закона образложио је потпредседник Владе Божидар Ђелић.
Народна скупштина је, на предлог Административног одбора,констатовала престанак мандата, пре истека времена на које су изабрани, народним посланицима Верољубу Стевановићу и Саши Миленићу, са Изборне листе За европску Србију-Борис Тадић.
У току поподнева, Народна скупштина закључила је расправу у начелу о Предлогу закона о враћању одузете имовине и обештећењу.

До краја рада, Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес оПредлогу закона о изменама и допунама Закона о враћању (реституцији) имовине црквама и верским заједницама, који је, такође, образложио потпредседник Владе Божидар Ђелић.

Трећег дана рада, 22. септембра, Народна скупштина водила је претрес у појединостима о Предлогу закона о јавној својини.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Милан Димитријевић, Шериф Хамзагић, Бојан Ђурић, Мирослав Маркићевић, Јоргованка Табаковић, Љубомир Краговић и Јадранка Јовишић затражили су, у складу са чланом 286. Пословника Народне скупштине, обавештења и објашњења.

Народна скупштина констатовала је, на предлог Административног одбора, да су се стекли услови за потврђивање мандата народним посланицима, Љубиши Судимцу и Јовани Фа, изабраним са Изборне листе За европску Србију – Борис Тадић.

Председавајућа седници, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић поздравила је, у име народних посланика и у своје име, чланове Рвачког савеза Србије који су пратили део седнице са галерије Велике сале.

До краја дана, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о Предлогу закона о јавној својини.

Четвртог дана рада, 23. септембра, Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о другој тачки дневног реда Предлогу закона о враћању одузете имовине и обештећењу.

У поподневном делу рада, председвајућа седници, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић обавестила је народне посланике да је Влада одлучила да повуче из процедуре Предлог закона о изменама и допунама Закона о враћању (реституцији) имовине црквама и верским заједницама. Председвајућа седници, обавестила је народне посланике да се почетак седнице Четрнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, која је била сазвана за понедељак, 26. септембар 2011. године у 17.00 часова, помера за понедељак, 26. септембар 2011. године, са почетком у 10.00 часова.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда, председавајућа, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић изјавила је да ће о наставку седнице, односно о Дану за гласање о свим тачкама дневног реда Тринаестог ванредног заседања Народне скупштине у 2011. години, као и Дванаестог ванредног и Једанаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, народни посланици бити благовремено и накнадно обавештени.

У Дану за гласање, 26. септембра, Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о јавној својини и Предлог закона о враћању одузете имовине и обештећењу.
Пошто је Народна скупштина обавила разматрање обе тачке дневног реда овог заседања и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. јануар

Цео календар догађаја