Понедељак, 10. октобар 2011.

Тридесет четврта седница Одбора за просвету

На седници Одбора за просвету, одржаној 10. октобра, размотрен је Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2011. годину – Раздео 53, Министарство просвете и науке, који је поднела Влада Републике Србије.


Представник предлагача, државни секретар у Министарству просвете и науке проф. др Радивоје Митровић истакао је да је ребалансом предвиђено увећање средстава за нешто више од 2 милијарде динара, што ће превасходно бити усмерено на исплаћивање отпремнина и плата запосленима. Поред тога, финансираће се и остале редовне активности за основно, средње и високо образовање, каo што су такмичења ученика, међународна сарадња, стручно усавршавање запослених, инвестиционо одржавање.

Током расправе која је уследила, чланови Одбора разговарали су о проблему финансирања образовања, имајући у виду да се највећи део буџетских средстава одваја за плате запослених. Такође, интересовали су се и за критеријуме стипендирања докторских студија. Разговарали су и о проблемима у раду појединих Школских одбора у општини Прешево.

Након расправе, чланови Одбора за просвету нису прихватили у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2011. годину – Раздео 53, Министарство просвете и науке, о чему ће известити Одбор за финансије и предложити му да га такође не усвоји.

У наставку седнице, председник Одбора др Зоран Шами обавестио је чланове Одбора да је члан Националног просветног савета, који је био у сукобу интереса јер је истовремено био запослен у Заводу за унапређивање образовања и васпитања, дао отказ у Заводу, те се више не налази у сукобу интереса.

Седници је председавао председник Oдбора др Зоран Шами.

 


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
петак, 4. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја