Понедељак, 26. јануар 2009. - Понедељак, 2. фебруар 2009.

Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев 168 народних посланика, Треће ванредно заседање Народне скупштине у 2009. години за четвртак, 22. јануар, али је ова седница одложена за понедељак, 26. јануар, са почетком у 10,00 часова.Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев 168 народних посланика, Треће ванредно заседање Народне скупштине у 2009. години за четвртак, 22. јануар, али је ова седница одложена за понедељак, 26. јануар, са почетком у 10,00 часова.

У Захтеву за одржавање ванредног заседања одређен је следећи дневни ред:

1. Предлог одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне
скупштине Републике Србије у међународним парламентарним
институцијама, који је поднела председница Народне скупштине проф. др
Славица Ђукић-Дејановић

2. Предлог одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова
Републичке изборне комисије, који је поднела народна посланица Нада Колунџија и

3. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине
Републике Србије, који је поднела Посланичка група Г 17 Плус.


У преподневном делу седнице, Народна скупштина водила је јединствени претрес о Предлогу одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине у међународним парламентарним институцијама. У вишечасовној полемици, народни посланици расправљали су о разлозима неблаговременог доношења одлуке о саставу девет сталних делегација које представљају Србију у међународним организацијама и институцијама.


Током седнице, народни посланици су указивали на повреде Пословника и водили расправу мимо дневног реда.


Другог дана рада, 27. јануара, Народна скупштина наставила је рад јединственим претресом о Предлогу одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама.

Током седнице, народни посланици су указивали на повреде Пословника и водили расправу мимо дневног реда.


Трећег дана рада, 28. јануара, народни посланици наставили су расправу о првој тачки дневног реда седнице Трећег ванредног заседања Народне скупштине у 2009. години.

Током седнице, народни посланици су поред расправе о дневном реду, расправљали и о другим темама мимо дневног реда и указивали на повреде Пословника.

До краја дана, Народна скупштина обавила је једниствени претрес о Предлогу одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама.

Четвртог дана рада, 29. јануара, Народна скупштина водила је јединствени претрес о Предлогу одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела народна посланица Нада Колунџија.

У наставку рада, Народна скупштина обавила је јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Г 17 Плус.

Пошто је обављен јединствени претрес о све три тачке дневног реда Трећег ванредног заседања Народне скупштине у 2009. години председавајућа седници, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић одредила је као Дан за гласање, понедељак, 2. фебруар 2009. године, с почетком у 11 часова.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика (151) Предлог одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић.

За усвајање Предлога одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела народна посланица Нада Колунџија, гласао је 181 народни посланик, док је за Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Г 17 Плус, гласало 145 народних посланика.

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су током седнице указали народни посланици и одлучила да ни у једном случају нису повређени чланови Пословника.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2009. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
среда, 2. децембар

Цео календар догађаја