Среда, 15. јун 2011.

Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев 122 народна посланика, Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, за среду, 15. јун 2011. године, са почетком у 10 часова.


У Захтеву за одржавање ванредног заседања одређен је следећи дневни ред:

1.Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању локалне самоуправе, који су поднела 24 народна посланика посланичке групе Уједињени региони Србије (Г17 плус и ЗЗШ).

Пре преласка на рад по утврђеном дневном реду народни посланици искористили су право по члану 286. Пословника, изузетно, одлуком председнице Народне скупштине, у среду, 15.јуна, затраживши обавештења и објашњења. Право по овом члану искористили су народни посланици Иван Андрић, Риза Халими, Срђан Спасојевић, Жељко Томић и Зоран Красић.

Председавајућа седници, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић обавестила је народне посланике да се у Малој сали одржава форум под називом «Исправљање историјске неправде са реституцијом имовине у Србији: како и када» у организацији Службеног гласника и ГИЗ-а. Такође, потпредседница Чомић обавестила је народне посланике и позвала их да сутра, у четвртак, 16.јуна, са почетком у 14 часова, у Централном холу Дома Народне скупштине, присуствују промоцији нове интернет странице Народне скупштине.

У наставку рада, Предлог закона изменама и допунама Закона о финансирању локалне самоуправе образложио је представник предлагача, народни посланик Млађан Динкић, председник Посланичке групе Уједињених региона Србије.
До краја дана народни посланици водили су и окончали расправу у начелу о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о финансирању локалне самоуправе.

Другог дана рада, 21. јуна, председници, односно овлашћени представници посланичких група Ласло Варга, Константин Арсеновић, Иван Андрић, Зоран Николић, Немања Шаровић, Александар Југовић и Велимир Илићискористили су могућност да постављају питања, односно затраже обавештење или објашњење у складу са чланом 286. Пословника.

Народна скупштина водила је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о финансирању локалне самоуправе.

Председавајућа седници, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић поздравила је, у име народних посланика и у своје име, студенте са Аркадија Универзитета, који су који су пратили део седнице са галерије Велике сале.

У поподневном делу седнице, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о финансирању локалне самоуправе.

Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић одредила је понедељак, 27. јун 2011. године, са почетком у 10 часова, као Дан за гласање о јединој тачки дневног реда Трећег ванредног заседањаНародне скупштине Републике Србије у 2011. години.

У Дану за гласање, 27. јуна, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању локалне самоуправе.

Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су народни посланици указивали у току седнице и одлучила да ни у једном случају нису биле повређене одредбе Пословника.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање једине тачке дневног реда ове седнице и одлучивање о њој, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. јануар

Цео календар догађаја