Четвртак, 4. март 2021.

Трећа седница Одбора за заштиту животне средине

На седници, одржаној 4. марта 2021. године, чланови Одбора за заштиту животне средине размотрили су Информацију о раду Министарства заштите животне средине за период новембар, децембар 2020. и јануар 2021. године.


Информацију је народним посланицима образложила ресорна министарка Ирена Вујовић која је истакла да су у овом периоду усвојени Уредба о условима и начину спровођења субвенционисане куповине нових возила која имају искључиво електрични погон, као и возила која уз мотор са унутрашњим сагоревањем покреће и електрични погон, као и Правилник о изменама Правилника о Регистру хемикалија.

Што се тиче аката у процедури, Вујовић је истакла да Министарство ради на припреми Нацрта закона о изменама и допунама Закона о заштити природе, Нацрта закона о климатским променама, Нацрта закона о контроли опасности од великог удеса који укључује опасне супстанце, Нацрта закона о процени утицаја на животну средину, Нацрта закона о стратешкој промени утицаја на животну средину, Нацрта закона о заштити од буке у животној средини и Нацрта закона о биоцидним производима.

У актима у процедури је и више уредби које се односе на санирање отпада, прочишћење ваздуха, коришћење заштићених добара и предела изузетних одлика, исткла је министарка.

На седници је било речи и о постигнутим резултатима Сектора за стратешко планирање, пројекте, међународну сарадњу и европске интеграције, Сектора за управљање животном средином, Сектора за заштиту природе и климатске промене, Сектора за управљање отпадом и отпадним водама, Сектора за финансисјко управљање и контролу, Сектора за надзор и превентивно деловање у животној средини, као и Агенције за заштиту животне средине.

Након образлагања и дискусије, коју су повели народни посланици, Одбор је одлучио да прихвати Информацију о раду Министарства и предложили Народној скупштини да је прихвати.

Седници је председавао председник Одбора др Љубинко Ракоњац, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Жарко Богатиновић, Драгана Радиновић, Марко Богдановић, Марко Младеновић, Томислав Јанковић, Весна Кришанов, Јелена Обрадовић, Станислава Јаношевић, Акош Ујхељи и Мина Китановић и представници мреже Зелена столица.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Четвртак, 4. март 2021. | Трећа седница Одбора за заштиту животне средине 04.03.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
среда, 14. април

Цео календар догађаја