Уторак, 24. новембар 2020.

Трећа седница Одбора за културу и информисање

Чланови Одбора за културу и информисање су на седници, одржаној 24. новембра утврдили Листу кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије коју је предложио надлежни Одбор Народне скупштине.


Председница Одбора Сандра Божић обавестила је чланове Одбора да је 6. новембра посланичклим групама и народним посланицима који нису чланови посланичких група упућен јавни позив за предллог кандидата за чланове Савета РЕМ, са роком од 15 дана да Одбору доставе предлог два кандидата. Том позиву одазвала се само Посланичка група „Александар Вучић – за нашу децу“, те је Одбор утврдио да Листу кандидата за чланове Савета РЕМ чине Оливера Зекић и Милош Гајовић.

На седници је утврђена и Листа кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, као и Листа организација које заједно чине јединственог овлашћеног предлагача, a које су предложиле цркве и верске заједнице. Божић је навела да су Српска православна црква, Исламска заједница Србије, Београдска надбискупија, Јеврејска верска заједница, Евангелистичка хришћанска црква и Словачка евангелистичка црква заједно доставиле предлог два кандидата за Савет РЕМ-а – Александру Јанковић и Снежану Миљковић. Она је навела и да ће Одбор на наредној седници обавити јавни разговор са кандидаткињама које су предложиле цркве и верске заједнице.

У наставку седнице, чланови Одбора једногласно су утврдили коначни предлог два кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, који се бира на предлог надлежног Одобора за културу и информисање. Имајући у виду да се на утврђеној Листи кандидата који се бирају на предлог надлежног Одбора за културу и информисање налазе већ два кандидата, коначни предлог два кандидата за чланове Савета РЕМ, који Одбор упућује Народној скупштини на разматрање и усвајање, чине Оливера Зекић и Милош Гајовић. Председница Одбора навела је и да ће на наредној седници Одбора бити обављен јавни разговор са наведеним кандидатима.

Седници је председавала председница Одбора Сандра Божић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Жељко Томић, Вук Мирчетић, Самира Ћосовић, проф. др Марко Атлагић, Снежана Пауновић, Анамарија Вичек, Лав-Григорије Пајкић, Милица Обрадовић, Александар Чотрић, Александар Јовановић, мр Јадранка Јовановић, Милош Терзић, Небојша Бакарец, Љубомир Марић и Ивана Поповић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 24. новембар 2020. | Трећа седница Одбора за културу и информисање 24.11.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2