25. октобар 2016. Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

25. октобар 2016. Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Уторак, 25. октобар 2016.

Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години за уторак, 25. октобар 2016. године, са почетком у 10.00 часова.


Пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Драган Јовановић, Ненад Милић, Ненад Константиновић, Горица Гајић, Бошко Обрадовић, др Муамер Бачевац, Верољуб Стевановић, Неђо Јовановић, Милија Милетић, Татјана Мацура и Жарко Мићин затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

 1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, који је поднела Влада;
 2. Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Републике Кореје, који је поднела Влада;
 3. Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму између Владе Републике Србије и Фонда за развој Абу Дабија за буџетску подршку, који је поднела Влада;
 4. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 1830 (2014) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије, који је поднела Влада;
 5. Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора ''Апекс зајам за мала и средња предузећа и друге приоритете III/Б'' између Републике Србије и Европске инвестиционе банке и Народне банке Србије, који је поднела Влада;
 6. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Програм модернизације и оптимизације јавне управе) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, који је поднела Влада;
 7. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 1768 (2012) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије, који је поднела Влада;
 8. Предлог закона о потврђивању Споразума о оснивању Фонда за западни Балкан, са Статутом Фонда за западни Балкан, који је поднела Влада;
 9. Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2016. години, који је поднела Влада;
 10. Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2016. години, који је поднела Влада;
 11. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалдемократска партија Србије;
 12. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Лига социјалдемократа Војводине – Зелена странка;
 13. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Доста је било и
 14. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка.
Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, прихватила предлог народног посланика мр Игора Бечића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1 и 2 дневног реда седнице; заједнички јединствени претрес о тачкама 3 до 8 дневног реда седнице; заједнички јединствени претрес о тачкама 9 и 10 дневног реда седнице и заједнички јединствени претрес о тачкама 11 до 13 дневног реда седнице.

Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о предлозима закона из дневног реда по тачкама 1. и 2, којe је у име предлагача образложила потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама и Предлогу закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Републике Кореје.

Другог дана рада. 26. октобра, Народна скупштина започела је заједнички јединствени претрес о тачкама три до осам дневног реда седнице.

Предложене законе народним посланицима образложили су представници предлагача др Душан Вујoвић, министар финансија и Ивица Дачић, први потпредседник Владе и министар спољних послова.

До краја дана Народна скупштина водила је заједнички јединствени претрес о предложеним законима.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић обавестила је народне посланике да ће се о наставку рада договорити у четвртак, 27. октобра, по завршетку постављања посланичких питања последњег четвртка у месецу.

Четвртог дана рада, 1. новембра, а пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група народни посланици Ђорђе Вукадиновић, Ненад Милић, Драган Јовановић, Бошко Обрадовић, Верољуб Стевановић, Маријан Ристичевић, проф.др Војислав Шешељ, Саша Радуловић, Марко Ђуришић и Александар Марковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић поздравила је, у своје и у име народних посланика, три групе студената Факултета политичких наука из Београда, који су са галерије велике сале, пратили део седнице Народне скупштине.

У току дана Народна скупштина обавила је заједнички јединствени претрес о тачкама три до осам дневног реда седнице.

Петог дана рада, 2. новембра, Народна скупштина започела је заједнички јединствени претрес о тачкама 9 и 10 дневног реда седнице, које је у име предлагача образложио министар одбране Зоран Ђорђевић.

У наставку рада, Народна скупштина је водила и закључила заједнички јединствени претрес о Предлогу одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2016. години и Предлогу одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2016. години.

До краја дана, Народна скупштина обавила је и заједнички јединствени претрес о тачкама 11 до 13 дневног реда седнице, и јединствени претрес о тачки 14 дневног реда седнице.

Шестог дана рада, 8. новембра, а пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група народни посланици Енис Имамовић, Бошко Обрадовић, Мариника Тепић, Мирослав Алексић, проф. др Војислав Шешељ, др Предраг Јеленковић, Радослав Милојичић, Маријан Ристичевић, Бранка Стаменковић, Стефана Миладиновић и проф. др Марко Атлагић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина започела је претрес Предлога закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, у појединостима.

До краја дана, Народна скупштина водила је претрес у појединостима о првој тачки дневног реда седнице.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић, обавестио је народне посланике да ће се у среду у 10.00 часова одржати Трећа посебна седница Народне скупштине Републике Србије у 2016. години на којој ће се обратити председник Панафричког парламента Роџер Нкодо Данг.

Седмог дана рада, 9. новембра, Народна скупштина водила је и закључила претрес Предлога закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, у појединостима.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда Треће седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години, председница Народне скупштине Маја Гојковић, одредила је четвртак, 10. новембар, са почетком у 10.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда седнице.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 10. новембра 2016. године, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Републике Кореје, Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму између Владе Републике Србије и Фонда за развој Абу Дабија за буџетску подршку, Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 1830 (2014) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије, Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора ''Апекс зајам за мала и средња предузећа и друге приоритете III/Б'' између Републике Србије и Европске инвестиционе банке и Народне банке Србије, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Програм модернизације и оптимизације јавне управе) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 1768 (2012) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије, Предлог закона о потврђивању Споразума о оснивању Фонда за западни Балкан, са Статутом Фонда за западни Балкан, Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2016. години и Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2016. години.

Народни посланици усвојили су и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалдемократска партија Србије, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Лига социјалдемократа Војводине – Зелена странка, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Доста је било и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка.

У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током заседања, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама

2. Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Републике Кореје

3. Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму између Владе Републике Србије и Фонда за развој Абу Дабија за буџетску подршку

4. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 1830 (2014) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије

5. Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора "Апекс зајам за мала и средња предузећа и друге приоритете III/Б" између Републике Србије и Европске инвестиционе банке и Народне банке Србије

6. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Програм модернизације и оптимизације јавне управе) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој

7. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 1768 (2012) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије

8. Предлог закона о потврђивању Споразума о оснивању Фонда за западни Балкан, са Статутом Фонда за западни Балкан

9. Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2016. години

10. Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2016. години

11. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Социјалдемократска партија Србије)

12. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Лига социјалдемократа Војводине - Зелена странка)

13. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Доста је било)

14. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Српска напредна странка)

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.

Видео (28)

Уторак, 25. октобар 2016. | Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 25.10.2016. (I)

Уторак, 25. октобар 2016. | Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 25.10.2016. (II)

Уторак, 25. октобар 2016. | Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 25.10.2016. (III)

Уторак, 25. октобар 2016. | Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 25.10.2016. (IV)

Уторак, 25. октобар 2016. | Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 25.10.2016. (V)

Прикажи још Преостало видео снимака: 23


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
четвртак, 16. јул
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја