16. јул 2019. Чланова Посланичке групе пријатељства са Шпанијом и амбасадор Шпаније у Србији

16. јул 2019. Чланова Посланичке групе пријатељства са Шпанијом и амбасадор Шпаније у Србији

Уторак, 16. јул 2019.

Сусрет чланова Посланичке групе пријатељства са Шпанијом и амбасадора Шпаније у Србији

У Дому Народне скупштине, председник и чланови Посланичке групе пријатељства са Шпанијом разговарали су са новоименованим амбасадором Шпаније у Србији Њ.Е. Раулом Бартоломеом Молином.


Председник ПГП са Шпанијом Балинт Пастор је на почетку састанка указао на одличне свеукупне односе две земље и изнео податак да ПГП са Шпанијом у Народној скупштини броји 54 члана, што додатно говори о блискости два народа. Истакао је да између Србије и Шпаније нема отворених питања и посебно се захвалио амбасадору Шпаније на доследном и принципијелном ставу те државе базираном на поштовању међународног права, по питању непризнавања самопроглашене независности Косова.

Пастор је изразио наду да ће шпанска делегација бити представљена на највишем нивоу на предстојећој 141. скупштини Интерпарламентарне уније, која ће се одржати од 13. до 17. октобра ове године, у Београду и да ће то бити прилика за додатно унапређење парламентарне сарадње две земље.

Амбасадор Молина нагласио је да је Србија кључна за стабилност региона, важан и поуздан партнер ЕУ и указао на снажну подршку Шпаније даљем напретку Србије на путу ка ЕУ. Молина се захвалио на подршци Србије територијалном интегритету Шпаније и додао да ће његова земља остати доследна по питању поштовања међународног права и очувања територијалног интегритета.

Током разговора оценио је да је од великог значаја, за обе земље, унапређење економске и трговинске сарадње и додао да ће увођење директних летова између Београда и Мадрида и Београда и Барселоне, поспешити сарадња у области туризма.

Састанку су присуствовали и чланови ПГП са Шпанијом, народни посланици Наташа Ст. Јовановић, Даница Буквић, Весна Ивковић, Тијана Давидовац и Бојан Торбица. Они су у разговору оценили да су односи две земље на изузетном нивоу, да високо вреднују подршку коју Шпанија пружа Србији на путу ка ЕУ, као и подршку те земље територијалном интегритету Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31