Понедељак, 30. октобар 2006.

Сусрет председника Народне скупштине и Делегације Доњег дома Парламента Италије

Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић примио је данас делегацију Доњег дома Парламента Италије (Camera dei deputati) коју предводи Умберто Ранијери (Umberto Ranieri), председник Одбора за спољну политику.Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић примио је данас делегацију Доњег дома Парламента Италије (Camera dei deputati) коју предводи Умберто Ранијери (Umberto Ranieri), председник Одбора за спољну политику.

Председник Марковић је изразио велико задовољство што је нови Устав Републике Србије потврђен на Референдуму и упознао саговорнике са прелиминарним резултатима Референдума, према којима је, по најтежим условима за промену Устава, више од 97 одсто изашлих грађана рекло ДА демократској будућности Србије.

Председник Народне скуштине је истакао да је Италија један од најважнијих, како политичких, тако и економских партнера Србије и захвалио се на свестраној помоћи коју Италија у континуитету пружа Србији од 2000. године. На крају, нагласио је да ће Народна скупштина, што је пре могуће, ратификовати Споразум о визним олакшицама, који је пре неколико месеци потписан између две земље, а чиме Италија постаје прва земља у оквиру Шенгенског споразума која уводи визне олакшице за Србију.

Председник Одбора за спољну политику Умберто Ранијери је истакао задовољство због потврђивања новог Устава на референдуму, нагласивши да то потврђује демократску оријентацију Србије и помера Србију корак ближе ка Европској унији, али је и јасан знак дисконтинуитета са прошлошћу. Такође је истакао задовољство због одличних односа две земље и изразио наду да ће се међупарламентарна сарадња убрзано развијати у обостраном интересу.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
субота, 26. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја