Четвртак, 20. септембар 2012.

Сусрет председника Народне скупштине и председника Парламента Норвешке

Председник Народне скупштине Небојша Стефановић је на маргинама Европске конференције председника парламената у Стразбуру имао сусрете са више председника парламената земаља чланица Савета Европе.


Нa сусрету са председником норвешког парламента Даг Терије Андерсеном председник Стефанивић се захвалио на помоћи Норвешке у програмима који су се једним делом односили на помоћ процесима неопхопдним за придруживање Европској унији. Он је затим нагласио потребу за ближом сарадњом парламената која је са наше стране изражена и у ранијим приликама. Стефановић је обавестио Андерсена о актуелним процесима које сматра важним у раду новог сазива парламента који се пре свега односе на владавину права, вршење контролне улоге парламента према извршној власти, реформу правосуђа и медијске слободе. Председник Народне скупштине је оценио да у оквиру Савета Европе Србија и Норвешка имају одличну сарадњу и изразио жељу да се та пракса настави.

Председник норвешког парламента се захвалио на иницијативи за сусрет и обавестио Стефановића да није пракса да норвешки парламент оснива групе пријатељства али је констатовао да постоји велики интерес норвешких парламентараца за Србију. Андерсен је затим говорио о парламентарној пракси у Норвешкој за коју сматра да је делом примењива и у српском парламенту док је Стефановић изразио интерес да се на парламентарном нивоу та искуства размене.

Председник Народне Скупштине, Небојша Стефановић је закључио да би нам подршка Норвешке у одлуци о окончању процеса мониторинга у Европском парламенту била веома значајна обавестивши господина Андерсена о напретку у свим областима које су поменуте у извештају о мониторингу из јануара ове године.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
субота, 27. фебруар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја