4. јул 2019. Делегација Народне скупштине у посети Парламенту Кипра

4. јул 2019. Делегација Народне скупштине у посети Парламенту Кипра

Четвртак, 4. јул 2019.

Сусрет делегације Народне скупштине са председником Парламента Кипра

Председник Парламента Кипра Деметрис Силурис потврдио је подршку Кипра територијалној целовитости Републике Србије и непризнавање тзв. државе Косово.


У разговору са делегацијом Народне скупштине Републике Србије коју у посети Кипру предводи проф. др Жарко Обрадовић, председник Одбора за спољне послове, обострано је констатовано да су односи две земље, засновани на чврстом пријатељству, на високом нивоу, чему и парламентарна сарадња даје значајан допринос.

Наша делегација је потврдила подршку Кипру у заштити територијалног интегритета у вези са ескалацијом у ексклузивној економској зони Кипра.

Размотрене су могућности за даље развијање парламентарне сарадње које пружа закључени Меморандум о разумевању два парламента.

Обе стране сложиле су се да постоји значајан потенцијал за повећање трговине између две земље и унапређење економске сарадње у целини.

Договорено је да се настави међусобна подршка у међународним организацијама на реализацији циљева од интереса за обе државе.

Делегација у којој су и Биљана Пантић Пиља, председник Посланичке групе пријатељства са Кипром Народне скупштине Републике Србије, Љиљана Малушић и Никола Савић, чланови Одбора за спољне послове и Станислава Јаношевић и др Драгана Баришић, чланови Посланичке групе пријатељства са Кипром, водила је у Парламенту Кипра разговоре и са председником Одбора за спољне и европске послове и председником Групе пријатељства са Србијом Јоргосом Лиликасом и члановима Одбора и Групе, а посетила је, заједно са члановима Градског Већа Никозије и тзв. зелену линију прекида ватре.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
понедељак, 1. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја