7. децембар 2016. Потпредседник Народне скупштине Републике Србије са амбасадором Републике Аустрије у Србији

7. децембар 2016. Потпредседник Народне скупштине Републике Србије са амбасадором Републике Аустрије у Србији

Среда, 7. децембар 2016.

Србија има пуну подршку Аустрије за отварање преговарачких поглавља 5, 25 и 26, поручио амбасадор Аустрије потпредседнику Маринковићу

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије проф. др Владимир Маринковић, разговарао је у Дому Народне скупштине са амбасадором Републике Аустрије у Србији Њ.Е. Јоханесом Ајгнером.


Потпредседник Маринковић захвалио се, у име Народне скупштине, Аустрији на подршци коју пружа Србији на путу евроинтеграција и добио уверавања од амбасадора Ајгнера да Србија може да рачуна на снажну подршку и приликом отварања преговарачких поглавља 5, 25 и 26.

Говорећи о квалитету и могућностима унапређења економске сарадње две земље, Маринковић је истакао да је Аустрија највећи инвеститор у нашој земљи, као и да Србија подржава концепт коморског система и идеју дуалног образовања, која се реализује у сарадњи са представницима Привредне коморе Аустрије.

Маринковић је изразио наду да ће се аустријске компаније активно укључити у изградњу пруге Београд - Будимпешта и, као председник Економског кокуса Народне скупштине, предложио сусрете и разговоре са аустријским привредницима, како би, у оквиру свог делокруга рада, омогућили адекватне законске регулативе, у циљу стварања што квалитетнијег инвестиционог амбијента.

„Србије жели да буде економски лидер Западног Балкана и да обезбеди најбоље могуће услове за страна улагања у региону. Знамо да је то велики задатак, али смо спремни да вредно радимо на његовом остварењу“, нагласио је Маринковић.

Амбасадор Ајгнер истакао је значај јаких економских веза Србије и Аустрије и подржао идеју повезивања привредника са представницима парламента. Он је такође указао на значајну улогу Србије у регионалној стабилности, која је значајна не само за инвестициону климу већ и за евроинтеграције целог региона. Саговорници су се сложили да интензивна економска сарадња две земље треба да буде модел и за сарадњу у области образовања и науке.

Маринковић је искористио прилику да се амбасадору Ајгнеру захвали на преводу књиге „Кућа сећања и заборава“, Филипа Давида, на немачки језик, чиме је омогућио да се истина о Холокаусту у Србији даље чује.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја