Среда, 3. јун 2009. - Уторак, 9. јун 2009.

Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2009. години

Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2009. години, које је председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала, на захтев Владе Републике Србије, почело је у среду, 3. јуна 2009. године, у 15,30 часова.Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2009. години, које је председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала, на захтев Владе Републике Србије, почело је у среду, 3. јуна 2009. године, у 15,30 часова.

У Захтеву за одржавање седнице одређен је следећи дневни ред:

1. Предлог одлуке о учешћу професионалних припадника санитетске службе Министарства одбране и Војске Србије у саставу норвешког контигента у Мировној мисији Уједињених нација у Републици Чад и Централноафричкој Републици (MINURCAT).

Министар одбране Драган Шутановац истакао је, образлажући Предлог одлуке, да је ангажовање професионалних припадника санитетске службе Министарства одбране и Војске Србије у саставу норвешког контигента у Мировној мисији УН у Републици Чад и Централноафричкој Републици од значаја за спољнополитичку репутацију Републике Србије. Закон о Војсци дефинише три мисије Војске Србије, од којих је учешће у мировним операцијама, у спољнополитичком смислу, најважнија. Позив Норвешке упућен нашем тиму за учешће у контигнету у мировним операцијама представља поштовање које ова земља има према нашим лекарима и нашем здравственом систему.

У току расправе, народни посланици изнели су више примедаба на Предлог одлуке. До краја дана, Народна скупштина обавила је јединствени претрес о јединој тачки дневног реда Седмог ванредног заседања Народне скупштине у 2009. години.

Пошто је Народна скупштине обавила јединствени претрес о Предлогу одлуке о учешћу професионалних припадника санитетске службе Министарства одбране и Војске Србије у саставу норвешког контигента у Мировној мисији Уједињених нација у Републици Чад и Централноафричкој Републици (MINURCAT), председница Народне скупштине проф.др Славица Ђукић-Дејановић одредила је уторак, 9. јун, са почетком у 10,20 часова, као Дан за гласање о јединој тачки дневног реда седнице Седмог ванредног заседања Народне скупштине у 2009. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 9, јуна, Народна скупштина обавила је гласање о јединој тачки дневног реда Седмог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2009. години.

Народна скупштина усвојила је са 129 гласова Предлог одлуке о учешћу професионалних припадника санитетске службе Министарства одбране и Војске Србије у саставу Норвешког контигента у Мировној мисији Уједињених нација у Републици Чад и Централноафричкој Републици (MINURCAT).

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала о повреди Пословника на коју је у току седнице указао народни посланик Милош Алигрудић и одлучила да нема повреде Пословника.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање јједине тачке дневног реда ове седнице и одлучивање о њој, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић закључила је седницу Седмог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2009. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31