23. децембар 2013. Седма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

23. децембар 2013. Седма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Понедељак, 23. децембар 2013.

Седма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Председник Народне скупштине др Небојша Стефановић сазвао је Седму седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години, за понедељак 23. децембар 2013. године, са почетком у 10 часова.


Народна скупштина усвојила је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о измени и допуни Закона о осигурању, који је поднела Влада,
2. Предлог аутентичног тумачења одредби члана 22. став 1. тачка 1) и члана 29. став 5. Закона о јавним предузећима, који је поднео Одбор за уставна питања и законодавство Народне скупштине,
3. Предлог одлуке о избору члана Комисије за контролу извршења кривичних санкција, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине.

Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, прихватила предлог народног посланика Зорана Бабића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о измени и допуни закона о осигурању и Предлогу аутентичног тумачења одредби члана 22. став 1. тачка 1) и члана 29. став 5. Закона о јавним предузећима.

Министар финансија Лазар Крстић дао је уводне напомене о Предлогу закона о измени и допуни Закона о осигурању.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Константин Арсеновић поздравио је, у име народних посланика и у своје име, групу студената Универзитета у Београду, који су пратили део седнице са галерије велике сале. Председавајући седници поздравио је и групу деце без родитељског старања и њихове старатеље укључене у завршни програм пројекта социјалне инклузије, који су такође пратили део седнице са галерије велике сале.

У преподневном делу рада Народна скупштина започела је и до краја рада закључила заједнички начелни и јединствени претрес о предлозима из тачака 1. и 2. дневног реда седнице.
Народна скупштина водила је и заључила претрес о Предлогу одлуке о избору члана Комисије за контролу извршења кривичних санкција.

Другог дана рада, 26. децембра Народна скупштина водила је претрес у појединостима о Предлогу закона о измени и допуни Закона о осигурању.
На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група народни посланици Александар Југовић, Риза Халими, Милица Војић Марковић, Петар Кунтић и Маријан Ристичевић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.
У преподневном делу рада, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о Предлогу закона о измени и допуни Закона о осигурању.

У наставку рада, Народна скупштина је по хитном поступку уврстила на дневни ред Седме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2013. години Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, коју је поднела Посланичка група Уједињени региони Србије, Предлог одлуке о допуни Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, коју је поднела Посланичка група Нова Србија и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, коју је поднела Посланичка група Српска напредна странка.
Пошто је Народна скупштина обавила начелни и јединствени претрес о предлозима из тачака 1. и 2. дневног реда седнице, јединствени претрес о тачки 3. дневног реда седнице и јединствени претрес о тачкама 4, 5. и 6. седнице, председавајући седници, председник Народне скупштине др Небојша Стефановић одредио је четвртак, 26. децембар 2013. године, са почетком у 20.30 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Седме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 26. децембра, Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о измени и допуни Закона о осигурању.
Већином гласова народних посланика, Народна скупштина усвојила је Предлог аутентичног тумачења одредби члана 22. став 1. тачка 1) и члана 29. став 5. Закона о јавним предузећима, који је поднео Одбор за уставна питања и законодавство Народне скупштине и Предлог одлуке о избору члана Комисије за контролу извршења кривичних санкција, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине.
Народна скупштина усвојила је већином гласова Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, коју је поднела Посланичка група Уједињени региони Србије, Предлог одлуке о допуни Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, коју је поднела Посланичка група Нова Србија и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, коју је поднела Посланичка група Српска напредна странка.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о измени и допуни Закона о осигурању, у целини

2. Предлог аутентичног тумачења одредби члана 22. став 1. тачка 1) и члана 29. став 5. Закона о јавним предузећима

3. Предлог одлуке о избору члана Комисије за контролу извршења кривичних санкција

4. Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (УРС)

5. Предлог одлуке о допуни Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (НС)

6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СНС)

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о тачкама дневног реда, председник Народне скупштине др Небојша Стефановић закључио је Седму седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години.

На крају Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години химну “Боже правде“ извео је Академски хор „Обилић“ под вођством диригента Даринке Матић Маровић.

Видео (1)

Понедељак, 23. децембар 2013. | Седма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години 23.12.2013.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја