1. децембар 2015. Састанак делегације Народне скупштине у ПС ОЕБС са директором ODIHR-a

1. децембар 2015. Састанак делегације Народне скупштине у ПС ОЕБС са директором ODIHR-a

Уторак, 1. децембар 2015.

Састанак делегације Народне скупштине у ПС ОЕБС са директором ODIHR-a

Шеф делегације Народне скупштине у ПС ОЕБС-а др Дијана Вукомановић и известилац Трећег комитета ПС ОЕБС-а, члан делегације Гордана Чомић састале су се данас са Мајклом Георг Линком (Michael Georg Link), директором Канцеларије за демократске институције и људска права (ODIHR).


Вукомановић је истакла важност овог састанка у контексту предстојећег Министарског савета ОЕБС-а који се одржава 3. и 4. децембра у Београду, истичући да ће се том приликом окупити и парламентарци из земаља ОЕБС-а на састанку Биро-а Парламентарне скупштине ОЕБС-а, дан уочи Министарске конференције, 2. децембра 2015. године. Вукомановић је истакла велики значај парламентарне димензије ОЕБС-а нагласивши да парламентарци свих 57 земаља учесница дају велики допринос у процесу демократског дијалога и решавању свих тренутних изазова са којима се суочава Европа и целокупан регион ОЕБС-а.

Мајкл Георг Линк је похвалио Србију за изузетну ефикасност, одговорност и професионалност коју је показала у години председавања, имајући у виду велике изазове са којима се током председавања суочавала, а такође и конструктиван допринос Србије у решавању актуелне мигрантске кризе.

Током разговора Чомић је, у својству известиоца Трећег комитета ПС ОЕБС-а, изнела и бројне предлоге и идеје за даљи наставак и проширење сарадње из домена људских права и демократских институција.

Линк је нагласио значај заједничке сарадње и координације држава и институција у региону Западног Балкана оценивши да је Србија одговорно приступила овом проблему, пре свега са хуманог аспекта.

Вукомановић је закључила да је састанак био одлична прилика за разговор о могућности изналажења брзих одговора на изазове по питању демократије, безбедности и заштите људских права који захтевају сарадњу и координацију земаља учесница ОЕБС-а, како на владином, тако и на парламентарном нивоу.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
недеља, 5. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја