Уторак, 15. јануар 2013.

Сазванo Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић сазвао је, на захтев 138 народних посланика, Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2013. години, за уторак, 22.јануар 2013. године, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање ванредног заседања одређен је дневни ред са 20 тачака, међу којима су: Предлог закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју, Предлог закона о државној припадности и упису пловила, Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити ваздуха, Предлог закона о допуни Закона о платама у државним органима и јавним службама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о трговини и Предлог закона о изменама и допунама Закона о жиговима.

На дневном реду Другог ванредног заседања наћи ће се и већи број предлога закона о потврђивању међународних уговора, споразума и протокола и то: Предлог закона о потврђивању Конзуларне конвенције између Републике Србије и Црне Горе, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Специјалне Административне Регије Макао Народне Републике Кине о међусобном укидању виза, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Републике Аргентине о бављењу плаћеним пословима чланова породица дипломатског, конзуларног, административног и техничког особља њихових допломатско-конзуларних представништава, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Намибије о сарадњи у области одбране, Предлог закона о потврђивању Међународног уговора о биљним генетичким ресурсима за храну и пољопривреду, Предлог закона о потврђивању Протокола о заштити и одрживом коришћењу биолошке и предеоне разноврсности уз Оквирну конвенцију о заштити и одрживом коришћењу Карпата усвојене у Кијеву 22. маја 2003. године, Предлог закона о потврђивању Протокола о води и здрављу уз Конвенцију о заштити и коришћењу прекограничних водотокова и међународних језера из 1992. године, Предлог закона о потврђивању Споразума између држава чланица Здравствене мреже Југоисточне Европе о аранжману са земљом домаћином о седишту Секретаријата Здравствене мреже Југоисточне Европе,Предлог закона о потврђивању Протокола о меродавном праву за обавезе издржавања, Предлог закона о допуни Закона о потврђивању Конвенције Међународне организације рада о раду помораца, 2006, Предлог закона о потврђивању Конвенције о ограничењу одговорности за поморска потраживања и Протокола из 1996. године о изменама и допунама Конвенције о ограничењу одговорности за поморска потраживања, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Кабинета министара Украјине о друмском превозу путника и ствари, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Летоније о међународном друмском саобраћају и Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи у области ваздушног саобраћаја између Владе Републике Србије и Владе Црне Горе.

Све предлоге закона поднела је Влада Републике Србије.
Друго ванредно заседање одржаће се у Дому Народне скупштине Републике Србије, Трг Николе Пашића 13.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
понедељак, 1. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја