Понедељак, 17. септембар 2012.

Сазванo Девето ванредно заседање Народне скупштине у 2012. години

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић сазвао је, на захтев 123 народна посланика, Девето ванредно заседње Народне скупштине Републике Србије у 2012. години, за уторак,18. септембар 2012. године, са почетком у 15 часова.


У захтеву за одржавање ванредног заседања одређен је дневни ред са 36 тачака дневног реда. На дневном реду наћи ће се 24 предлога закона које је поднела Влада. То су: Предлог закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана, Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о дувану, Предлог закона о изменама Закона о републичким административним таксама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о фискалним касама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању локалне самоуправе, Предлог закона о изменама и допунама Закона о туризму, Предлог закона о изменама Закона о приватизацији, Предлог закона о изменама Закона о обавезном осигурању у саобраћају, Предлог закона о изменама Закона о заштити од јонизујућих зрачења и о нуклеарној сигурности, Предлог закона о престанку важења Закона о Фонду за заштиту животне средине, Предлог закона о изменама Закона о хемикалијама, Предлог закона о изменама Закона о водама, Предлог закона о изменама Закона о шумама, Предлог закона о измени Закона о сточарству, Предлог закона о изменама Закона о вину, Предлог закона о измени и допунама Закона о ветеринарству, Предлог закона о изменама и допунама Закона о судским таксама, Предлог закона о изменама Закона о ваздушном саобраћају, Предлог закона о изменама и допуни Закона о јавним путевима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о ванредним ситуацијама и Предлог закона о изменама и допунама Закона о енергетици.
На дневном реду Деветог заседања је и Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2012. годину, са предлозима одлука о давању сагласности на одлуке о изменама и допунама финансијских планова за 2012. годину: ) Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, 2) Републичког фонда за здравствено осигурање, 3) Националне службе за запошљавање, као и Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, Предлог закона о допуни Закона о пензијском и инвалидском осигурању и Предлог закона о утврђивању максималне зараде у јавном сектору.
Пред народним посланицима наћи ће се и четири предлога закона о потврђивању међународних споразума и других аката, које је поднела Влада. То су: Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Владе Демократске Народне Републике Алжира, Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Уједињених нација о доприносу систему ''stand by'' аранжмана Уједињених нација, Предлог закона о потврђивању Предлога измене Статута Међународног монетарног фонда о реформи Одбора извршних директора и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Молдавије о реадмисији лица која незаконито бораве и Протокола за спровођење Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Молдавије о реадмисији лица која незаконито бораве.
На дневном реду Деветог заседања биће и Предлог за избор вицегувернера Народне банке Србије и Предлог одлуке о избору Савета Државне ревизорске институције.
Народна скупштина ће се изјаснити и о предлозима одлука о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, које су поднеле: Посланичка група Демократска странка Србије – Војислав Коштуница, Посланичка група Социјалдемократска партија Србије, Посланичка група Социјалистичка партија Србије (СПС), Посланичка група Уједињени региони Србије и Посланичка група Нова Србија.
У дневни ред овог ванредног заседања Народне скупштине уврштен је и Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела Посланичка група Уједињени региони Србије.
Седница ће се одржати у Дому Народне скупштине Републике Србије, Трг Николе Пашића 13.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. јануар

Цео календар догађаја