6. март 2019. Председница Посланичке групе пријатељства са Републиком Корејом са новоизабраним амбасадором те земље

6. март 2019. Председница Посланичке групе пријатељства са Републиком Корејом са новоизабраним амбасадором те земље

Среда, 6. март 2019.

Председница Посланичке групе пријатељства са Републиком Корејом са новоизабараним амбасадором те земље

Председница Посланичке групе пријатељства са Републиком Корејом др Љубица Тодоровић Мрдаковић састала се, у Дому Народне скупштине, са новоизабраним амбасадором Републике Кореје у Србији Њ.Е. Хјонг-чан Чоом (Hyoung-chan Choe).


Председница Мрдаковић Тодоровић је пожелела добродошлицу и успех у раду новоизабраном амбасадору и указала на висок ниво сарадње две земље.

Амбасадор Чо је позитивно оценио досадашњу свеукупну билатералну сарадњу и изразио наду да ће се она и у будућности наставити у истом духу, као и да постоји простор за унапређење сарадње у области политике, економије, културе и образовања. Дипломатски односи између Републике Кореје и Србије константно јачају, о чему сведоче обостране посете високих званичника, навео је амбасадор. Он је истакао да се ове године обележава 30 година дипломатских односа две земље и најавио да ће тим поводом парламентарци Р. Кореје у мају месецу посетити српски парламент.

Др Љубица Мрдаковић Тодоровић се захвалила Републици Кореји на подршци дијалогу и нормализацији односа Београда и Приштине и додала да се једино дијалогом може наћи решење за проблеме и спорна питања у вези са Косовом и Метохијом. Амбасадор Чо је навео да високо цени труд Београда при нормализацији односа са Приштином и изразио наду да ће се изнаћи компромисно решење у корист обе стране.

Саговорници су се сложили у оцени да је Србија кључна земља за стабилност и мир у Региону.

Закључак састанка је да се узајамним посетама парламентараца, разменом идеја и мишљења могу унапредити међупарламентарни односи, нарочито у области здравства, културе и економије. Такође, изражена је нада да ће Република Кореја наставити са успешним инвестирањем у Србији.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
недеља, 9. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја